Svi na finalne mečeve “Padel Belgrade Opena BMW Delta Motors”!
Foto: Foto: Vuk Brajović Kurir Sport

spektakl zagarantovan

Svi na finalne mečeve “Padel Belgrade Opena BMW Delta Motors”!

Ostali sportovi -

Sjajan prvi dan na najvećem padel turniru do sada održanom u Srbiji oduševio sve prisutne!

Plato na šetalištu “Beograda na vodi” iza Geozavoda ugostio je međunarodne i domaće asove i hiljade poklonika sporta sa najdinamičnijim razvojem na svetu – padela – na premijernom “Padel Belgrade Open-u BMW Delta Motors” – najvažnijem turniru do sada organizovanom u Srbiji i regionu.

Po svemu viđenom na prelepom centralnom terenu priređenom na najatraktivnijoj lokaciji našeg glavnog grada – ovaj turnir će biti zapamćen kao prekretnica za afirmaciju padela kao jednog od najpopularnijih sportova i kod nas – kao što je slučaj i u brojnim vodećim sportskim nacijama sveta – Španiji, Argentini, Italiji…

U mečevima priređenim u tri takmičarske kategorije – Masters, Rekreativna i Miks – publika je mogla da se – kroz virtuozne poteze reprezentativnih igrača iz Srbije, regiona i sveta – upozna sa ovim izuzetno zahtevnim i kreativnim sportom, i uživa u umeću koje su takmičari svih uzrasta prikazali u subotu i nedelju pre podne - tokom uvodnih rundi za plasman u finalni deo turnira koji je na programu od 17 časova danas. Slobodan ulaz i prigodne aktivacije partnera na jednom od najlepših turnirskih centara za padel priređenih u poslednje vreme dopunski su razlozi da se isprate finalni mečevi programa takmičenja kod zgrade Geozavoda danas.

1 / 3 Foto: Foto: Vuk Brajović Kurir Sport

A ko će nastupiti u današnjem programu finala?

Publiku će prvo pozdraviti učesnici egzibicionog meča turnira – neki od najboljih igrača padela u Srbiji – parovi Đoković-Bošković i Janković-Milić, koji su u takmičarkom programu oduševili svoje navijače – ali nisu mogli više u susretu sa mnogo iskusnijim stranim takmičarima.

Prvi finalisti turnira Masters serije postali su Španac Ignasi Surganjes Martinez i Grk Vasilis Siulis – pobedom u najlepšem meću dosadašnjeg toka turnira nad srpskim reprezentativnim parom Đorđe Đoković – Marko Bošković sa 2:0 u setovoma. Posle dramatičnog i strašću nabijenog drugog meča polufinala – Francuski dubl Maksim Žoris i Simon Vagner odneo je pobedu nad dublom iz Hrvatske Matija Selak – Karlo Suevič istim rezultatom, i najavio vrhunski padel spektakl – na programu danas od 18 časova.

Posle ceremonije dodele trofeja najboljima u kategoriji najboljih – na programu finala Miks kategorije turnira rekreativnih igrača “Košutnjak Opena 2023” nastupiće dva odlična domaća para Marija Mirosavljević - Luka Sučević i Gracia Radovanović i Vladimir Dišljenković – koji su bili bolji od suparničkih parova Jovana Joksimović i Filip Grčić - odnosno Anđela Novčić i Novak Martinović.

Poslednje finale završnog dana “Padel Belgrade Open BMW” predstaviće umeća članova najboljih muških dublova turnira “Košutnjak Open 2023” – u kome su u kvalifikacijama nastupila čak 32 tima – i to Luke Sučevića i Gojka Stanarevića protiv Nemanje Rakića i Aleksandra Kesara.

“Zahvajujemo se sjajnim učesnicima turnira u sve tri kategorije – i posebno hiljadama posetilaca iz Srbije i sveta koji su pozdravili mečeve prvog “Padel Belgrade Opena” na ovoj prelepoj lokaciji koju svaki organizator takmičenja u padelu može samo poželeti. Pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže danas posle 17 časova u padel centru iza Geozavoda da uživamo u egzibicionom meču naših reprezentativnih dublova i vrhunskom umeću najboljih takmičara turnira. Ulaz je slobodan, vreme prelepo – a povod ne može biti lepši!”, ističe u svom pozivu Đorđe Mijailović, Direktor turnira “Padel Belgrade Open BMW”.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track