"DETONACIJA" U SVETU BOKSA! Mani Pakjao želi na OLIMPIJSKE IGRE!
Foto: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

veliki povratak!

"DETONACIJA" U SVETU BOKSA! Mani Pakjao želi na OLIMPIJSKE IGRE!

Ostali sportovi -

Mani Pakjao definitivno je jedan od najboljih boksera u istoriji, ali i sportista broj jedan kada su Filipini u pitanju.

Sada nam iz te zemlje stižu neverovatne vesti - Olimpijski komitet Filipina spremio je potrebna dokumenta koja će poslati na adresu Međunarodnog olimpijskog komiteta kako bi omogućio Pakjau da boksuje u Parizu naredne godine.

Pakjao takođe želi da učestvuje na Olimpijskim igrama, te da pokuša da stigne do medalje i pored toga što je već neko vreme u penziji, a u decembru će napuniti 45 godina.

Nema dileme da bi i navijači želeli da vide legendarnog boksera ponovo u ringu, te svi sa nestrpljenjem čekaju odluku čelnika MOK.

Pakjao se zvanično povukao iz sporta 2021. godine objavom na društvenim mrežama, a ušao je i u političke vode. Od 2016. do 2022. godine on je bio i predsedavajući u jednom od filipinskih Senata, a imajući u vidu da je na Olimpijskim igrama boks u amaterskoj kategoriji, legendarni Pakjao bio bi najveće ime na takmičenju.

Podsetimo, na nedavno završenom Mundobasketu Pakjao je u centar pažnje javnosti došao kada se fotografisao sa selektorom Italije Đanmarkom Pocekom i to uoči duela protiv Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track