PREKO 400 TAKMIČARA: Evropsko prvenstvo u tekvondou za kadete i pionire u Hali sportova
Foto: Tekvondo savez Srbije

Spektakl u najavi

PREKO 400 TAKMIČARA: Evropsko prvenstvo u tekvondou za kadete i pionire u Hali sportova

Ostali sportovi -

Evropsko prvenstvo u tekvondou za kadete i pionire, koje se održava u Hali Sportova od 19. do 22. oktobra, predstavlja ne samo vrhunsko sportsko takmičenje, već i ključnu platformu za razvoj budućih mladih nada.

Ove godine, Beograd će na nekoliko dana ugostiti više od preko 400 prijavljenih kadeta iz 39 evropskih zemalja, što predstojeće prvenstvo čini najmasovnijim međunarodnim tekvondo takmičenjem održanim na teritoriji Srbije.

tekvondo
foto: Tekvondo savez Srbije

Organizator ovog prestižnog sportskog događaja je Tekvondo Asocijacija Srbije koja na ovaj način pruža priliku mladim sportistima da pokažu svoje veštine i talenat, da se takmiče i razmenjuju iskustva. Kandidati će se nadmetati u različitim kategorijama, gradeći ne samo svoje sportske karijere, već i prijateljstva sa takmičarima iz drugih zemalja.

„Osvajanjem brojnih evropskih, svetskih i olimpijskih medalja, TAS je krunisao svoj uspešan sportski put. Nakon dugogodišnjeg zalaganja, ukazano nam je poverenje da budemo organizatori i domaćini velikog međunarodnog takmičenja u Srbiji. Od 19. oktobra Beograd će biti domaćin Evropskog kadetskog prvenstva, dok je za sledeću godinu planirano održavanje Evropskog seniorskog prvenstva. Ovaj korak napred u razvoju tekvondoa u našoj zemlji ne bi bio moguć bez ključne pomoći Vlade Republike Srbije, konkretno Ministarstva omladine i sporta, kao i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Želimo izraziti iskreno zahvalnost na podršci koja nam omogućava da unapredimo tekvondo u našoj zemlji i učinimo ga još dostupnijim i atraktivnijim za mlade talente.“, kaže Miroslav Krklješ, generalni sekretar Tekvondo Asocijacije srbije.

tekvondo
foto: Tekvondo savez Srbije

Značaj ove manifestacije ne ogleda se samo u sportskim dostignućima, već i u oblikovanju mladih kao odgovornih i disciplinovanih pojedinaca. Ove vrednosti nesumnjivo će služiti kao osnova za njihov lični i profesionalni razvoj u budućnosti.

Osim toga, uloga volontera je od ključnog značaja za uspešno vođenje ovakvih velikih takmičenja. Gotovo 100 volontera koji će biti angažovani na različitim zadacima čine nezamenjiv deo organizacije. Njihov doprinos omogućava da događaj funkcioniše besprekorno i pruža nezaboravno iskustvo svim učesnicima.

tekvondo
foto: Tekvondo savez Srbije

Konačno, kao nacija, imamo razloga da budemo ponosni na ovo prvenstvo, jer ne samo da predstavlja vrhunski sportski događaj, već i potvrdu našeg angažovanja u razvoju mladih talenata koji će jednog dana, poput Milice Mandić ili Tijane Bogdanović, biti nosioci naših sportskih uspeha na najvišem nivou.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track