SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Babić, Mirončikov i Memić u polufinalu Evro kupa u Budvi
Foto: BSS

BRAVO

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Babić, Mirončikov i Memić u polufinalu Evro kupa u Budvi

Ostali sportovi -

Budva je trenutno epicentar najjačih bokserskih muških selekcija Starog kontinenta.

EUBC Elite Evro kup koji se održava od 08. do 15. oktobra 2023. godine, jedinstveno takmičenje koje svoju premijeru doživljava upravo sada u “Metropoli turizma” okupilo je boksere iz 30 zemalja.

Reprezentativci Srbije izborili su tri polufinala i samim tim osigurane bronzane medalje. Mušku boks selekciju Srbiju na Evro kupa u Budvi predstavljaju: Vahid Abasov 67 kg, Almir Memić 75 kg, Vladimir Mirončikov 80 kg, Vladan Babic +92 kg, Pavel Fedorov 63 kg, predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom seniorske muške boks reprezentacije Srbije Milanom Piperskim.

U hali Mediteranski sportski centar u kategoriji do 75 kg srpski reprezentativac Almir Memić izborio je ulazak u polufinale pobedivši Ukrajinca Iliju Lišua, za priliku da se bori za zlato snage će odmeriti sa Moldavcem Vasiljem Ceboratijem.

Srpski reprezentativac u kategoriji do 80 kg Vladimir Mirončikov savladao je Grka Mihaila Tsamalidisa, za plasman u finale boriće se protiv Italijana Salvatorea Kavaralja.

Kapiten srpskog tima, superteškaš Vladan Babić pobedio je Italijana Dijega Lenzija, sledi okršaj sa predstavnikom Bugarske Jordanom Alainom Hernandez Morehon.

Ukoliko ostvare plasman u finale srpski reprezentativci boriće se za zlato 14. oktobra na Trgu ispred Starog grada u Budvi sa početkom u 17 časova.

Nagradni fond za boksere prvog Evropskog kupa u boksu za seniore iznosi čak pola miliona evra. Bronza donosi 5000 evra, srebro 10000 i zlato 15000 evra. Novčane nagrade su najveće do sada od svih evropskih takmičenja što je i rezultiralo visokim odzivom reprezentacija i najkvalitetnijih boksera u svim kategorijama u Evropi.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

SNIMAK NJEGOVE POSLEDNJE BORBE OBIŠAO JE PLANETU: Preminuo bokser koji se dezorjentisan teturao po ringu i UDARAO U PRAZNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track