NAJBAKSUZNIJI SPORTISTA IKADA: Samom sebi ODSEKAO PRST, patio od čudne bolesti, pratila ga priča o BIZARNOJ LEGENDI (VIDEO)
Foto: wikimedia.org

ŽIVOTNA PRIČA

NAJBAKSUZNIJI SPORTISTA IKADA: Samom sebi ODSEKAO PRST, patio od čudne bolesti, pratila ga priča o BIZARNOJ LEGENDI (VIDEO)

Ostali sportovi -

Majk Ajvi bio je legenda američkog bejzbola a njegovu karijeru su obeležile brojne bizarnosti.

Ajvi je u američki MLB ušao pravo iz srednje škole, kada su ga 1970. godine kao prvog pika na draftu „uzeli“ San Dijego Padresi kao hvatača.

Ubrzo su ga prebacili u razvojnu ekipu kako bi stekao iskustvo pre ulaska redove najboljih, a među navijačima je vladalo veliko zadovoljstvo jer je snažni mladić iz Džordžije došao kako bi rešio pitanje hvatača. Ipak, umesto toga usledili su veliki problemi.

Još od prvih dana u manjim ligama Ajvi je imao velikih problema sa psihom kada je u pitanju bacanje lopte usled mentalne blokade poznate kao „yips“, inače jednog od sportskih poremećaja koji najčešće pogađaju igrače bejzbola.

Uloga zbog koje je i postao prvi pik na draftu postala je problematična, i nije ga napustila do kraja karijere.

Legenda kaže da se iza toga krije Fred Kendal, tada prvi hvatač Padresa, koji se, nakon što je saznao da će tada tinejdžer Ajvi doći u San Dijego, prilikom jednog pijanstva poželeo da Ajvija „bije maler“.

U narednoj deceniji uspeo je da se izbori za status jednog od najboljih udarača u ligi, ali je ubrzo usledio novi haos, ovog puta sa venama u levoj ruci, zbog čega je učvrstio svoju odluku da više ne bude hvatač.

Potom je 1978. iz San Dijega otišao u Sna Francisko Džajantse, a 1980. godine, smatran za jednog od najboljih igrača na prvoj bazi, napravio je novu „medveđu uslugu“ sam sebi i zacementirao status jednog od najbaksuznijih igrača svih vremena.

Naime tokom jednog boravka u šumi na kampovanju uspeo da lovačkim nožem sam sebi odseče prst, zbog čega je ostatak karijere proveo na klupi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track