NOVI BEOGRAD DOČEKUJE SABADELJ: Srpski tim juri šestu uzastopnu pobedu
Foto: VK Novi Beograd/Miodrag Todorović

Liga šampiona

NOVI BEOGRAD DOČEKUJE SABADELJ: Srpski tim juri šestu uzastopnu pobedu

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, a u trećem kolu u utorak od 19 časova i 45 minuta na bazenu SC “11. april” dočekuju španski Sabadelj.

Novobeograđani su odlično započeli novu sezonu u seriji su od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a u grupi A Lige šampiona u prethodna dva kola ubedljivo su savladane rumunska Steaua i italijanska Breša.

“Sabadelj je veoma dobar tim, ali mi smo Novi Beograd i moramo da pobedimo”, rekao je Alvaro Granados, prvotimac Novobeograđana i istaknuti španski reprezentativac i potom dodao:

“Imam veliko poštovanje za Sabadelj, ali osnovna razlika između naše dve ekipe je što su oni veoma mlad tim. Ipak, i pored toga Sabadelj igra veoma dobar vaterpolo. Međutim, u našem timu su trenutno neki od najboljih vaterpolista sveta, momci sa izuzetno velikim iskustvom. Uveran sam da ćemo ovu utakmicu odigrati na visokom nivou i da ćemo uraditi sve ono što je neophodno kako bismo zabeležili još jednu pobedu”, konstatovao je Granados.

Pomoćni trener u stručnom štabu Novog Beograda Đorđe Filipović je naglasio da je zdravstveni bilten u ekipi dobar i da će šef stručnog štaba Živko Gocić moći da računa na sve raspoložive snage:

“Sabadelj je ozbiljan protivnik koga veoma dobro poznajemo, jer smo i prošle sezone igrali sa njima u gurpnoj fazi Lige šampiona. Klasična su španska ekipa i predstavnici tog stila vaterpola. Izuzetno su fizički pripremljeni i veoma brzi, odlično plivaju i vrlo su agresivni. Nezgodni su kao tim jer su tvrdi i istrajni. Imali smo dve teške utakmice sa njima prošle sezone i sigurno da ni ovog puta neće biti nimalo lako. Imaju istog trenera, što znači da im se sistem igre i neka taktička filozofija nisu promenili. Doduše, dva njihova glavna igrača, španska reprezentativca su napustila klub, ali su doveli adekvatne zamene. Nema sumnje da su i dalje kvalitetan sastav moraćemo da im posvetimo posebnu pažnju”, rekao je Filipović i za kraj poručio:

“Verujemo u momke sa kojima radimo i veliki trud koji ulažimo na svakom trening i to nam da je za pravo da se nadamo novoj pobedi”, zaključio je Filipović.

Kurir sport

Bonus video:

40:35

USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track