OTVOREN SKEJT PARK I PAMP TREK U KRUŠEVCU: Nova sportska investicija u gradu pod Bagdalom
Foto: Ž. M.

Značajna sportska investicija

OTVOREN SKEJT PARK I PAMP TREK U KRUŠEVCU: Nova sportska investicija u gradu pod Bagdalom

Ostali sportovi -

Kruševac je za svoje praznike – dane oslobođenja u Drugom i Prvom svetskom ratu – 14. i 15. oktobra dobio značajnu sportsku investiciju - Skejt park i Pamptrek.

Svečanom otvaranju su prisustvovala dva člana Vlade Srbije – Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i Zoran Gajić, ministar sporta.

skejt park, pamp trek, Kruševac
foto: Ž. M.

Prema rečima gradonačelnice Jasmine Palurović, projekat je realizovan na inicijativu Saveta za mlade.

„Kruševac je grad sporta i svake godine se trudimo da rekonstruišemo ili izgradimo nove objekte – stadione, igrališta za decu, teretane na otvorenom i druge terene. Ovaj novi kompleks, sa Skejt parkom i Pamptrekom dopunjuje sadržaje koji pruža postojeći stadion „Jedinstvo 1936.“, istakla je ona. Ministar sporta Zoran Gajić je bio oduševljen ambijentom nove sportske investicije.

-Državna politika usmerena na masovni i rekreativni sport, pre svega dece i mladih i da je izgradnja ovakvih terena upravo način i prilika da se što više ove populacije uključi. Bavljenje sportom je i negovanje zdravih stilova života i to je osnova koju treba permanentno negovati, kazao je on..

skejt park, pamp trek, Kruševac
foto: Ž. M.

Kruševački Skejt park je namenjen za vožnju skejt bordova, rolera, trotineta i manjih bicikli – vrednost radova je 16,7 miliona dinara. Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta urađen je i Pamptrek, prvi poligon ovog tipa u Srbiji – adrenalinska staza za vožnju bicikla, rolera i trotineta u vrednosti od 7,5 miliona dinara. Parterno uređenje je uradilo JKP „Kruševac“, a vrednost investicije je 41,6 miliona dinara.

Na svečanosti je govorio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

-Oduševljen sam odzivom građana, posebno mlađih ljudi koji su već došli da isprobaju svoje veštine na novom sportskom poligonu.

Kruševac je danas 7. Grad po veličini u Srbiji, godinama unazad gradi, time kontinuirano potvrđujući epitet jednog od najmodernijih i najuređenijih gradova u Srbiji. Uslediće realizacija i novih projekata - izgradnja Hale sportova (nasuprot stadionu „Jedinstvo“ ), zatim novog pogona fabrike „Kromberg&Schubert“, završetak Istočne obilaznice, deonice auto puta do Koševa, takođe se završava projektno – tehnička dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice i mnogi drugi, obećao je bivši gradonačelnik Kruševca.

skejt park, pamp trek, Kruševac
foto: Ž. M.

Nove sportske poligone na lokaciji Stari aerodrom zvanično je otvorio ministar sporta Zoran Gajić.

Manifestaciju je pratilo izvođenje mladih članova plesne grupe KCK , podela kaciga i drugih pratećih rekvizita za skejtere i bajkere.

Ž. Milenković / Kurir sport

Bonus video:

00:23

DVOJE DECE, GAJBU PIVA I SEBE SPAKOVAO NA SKEJTBORD! Ovaj tata uništio sve izgovore da za kupovinu treba auto! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track