PRVI SRBIN NA MR OLIMPIA: Neverovatan uspeh Glamočanina! Bodibilder iz Subotice ide na takmičenje koje je proslavio Švarceneger
Foto: Glamočanin tim

Pobednik svih pobednika

PRVI SRBIN NA MR OLIMPIA: Neverovatan uspeh Glamočanina! Bodibilder iz Subotice ide na takmičenje koje je proslavio Švarceneger

Ostali sportovi -

Subotičanin Jovan Glamočanin (24) je, u pratnji svog trenera Borisa Hristova, proteklog vikenda dobio priliku da se takmiči na prestižnom takmičenju u bodibildingu Fit Parada koje se održalo 15.10.2023. u Budimpešti.

1 / 7 Foto: Glamočanin tim

Ovaj ambiciozni mladić i njegov trener su postigli neverovatan uspeh kada je Jovan proglašen za pobednika u svojoj kategoriji, klasik fizik, pored 70 takmičara iz zemalja širom sveta, i osvojio je pro kartu kojom je zakoračio u svet profesionalnog sporta.

U Srbiji su, i pored sve veće popularizacije ovog sporta i sve više takmičara, Jovan i Boris jedini takmičar i trener kojima je pošlo za rukom da postanu profesionalci.

Njih dvojica su jednoglasni u tome da je put do pro karte bio iscrpljujuć, fizički, mentalno i finansijski, ali da su prezadovoljni što su uspeli u onome za šta se drugi godinama trude i što je svakome ko je u tom sportu san i poručuju da njihovo vreme tek dolazi.

Prvi su u Srbiji, a što se tiče kategorije klasik fizik i na Balkanu, koji su uspeli da osvoje pro kartu i dobiju priliku da se takmiče u SAD na Mr Olimpia, takmičenju po kome je ovaj sport poznat i na kome su učestovala sva velika imena koja su proslavila ovaj sport, poput Arnolda Švarcenegera i drugih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track