SD CRVENA ZVEZDA PODRŽALO NACIONALNU KAMPANJU „RAK JE IZLEČIV“: Podrška ženama, velika odgovornost i hrabro srce crveno-belih
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

akcija

SD CRVENA ZVEZDA PODRŽALO NACIONALNU KAMPANJU „RAK JE IZLEČIV“: Podrška ženama, velika odgovornost i hrabro srce crveno-belih

Ostali sportovi -

Sportsko društvo Crvena zvezda je u saradnji sa Radio televizijom Srbije obeležilo je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.

SD Crvena zvezda, Rak je izlečiv
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Sportistkinje i članice rukovodstva klubova SD Crvena zvezda posetile su mobilni mamograf koji se nalazi ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici u Beogradu. U okviru nacionalne kampanje „Rak je izlečiv“ članice rukovodstva klubova Crvene zvezde su obavile preventivni pregled mamografom.

Podršku ovoj akciji pružile su rukometašice, odbojkašice, košarkašice, fudbalerke, džudistkinje, veslačice, atletičarke, rvačice, vaterpolistkinje… Koliko je preventiva bitna u borbi protiv raka dojke istakli su Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda, kao i predstavnice rukovodstva klubova Anđa Vukmirović Radulović, predsednica KKŽ Crvena zvezda, Sandra Sremčević, predsednica ŽFK Crvena zvezda, Ivana Ćorović, sportski direktor ŽVK Crvena zvezda, Ana Bojić, generalni sekretar PK Crvena zvezda, kao i članice slavne generacije košarkašica koje su 1979. godine osvojile Kup evropskih šampiona. Naše sportistkinje i članove Sportskog društva Crvena zvezda pozdravili su Dragan Bujošević, generalni direktor Radio televizije Srbije i Gorisav Papić, urednik RTS Oko.

– Sportsko društvo Crvena zvezda postoji već ili tek 78 godina i od prvog dana to je društvo zajedništva, solidarnosti i ravnopravnosti. Tih sedamdeset osam godina „borova i jela“ je retka priča, kako smo rasli i rastemo zajedno .Zvezdaštvo znači zajedništvo. Danas smo ovde, da u duhu zajedništva, ravopravnosti i solidarnosti aktivno se uključimo i javno podržimo akciju borbe protiv raka dojke, ukazujući na značaj preventivnog pregleda. Tu su predstavnici naših ženskih klubova crveno–bele porodice, treneri i rukovodstvo tih klubova, članovi upravnog odbora i skupštine naše dugovečene i brojne porodice. Mi u Zvezdi zaista verujemo da je najveća sreća, kada smo zdravi i kada su zdravi oni, koje volimo. Brinući o sebi, najviše brinemo i o drugima. Brinući jedni o drugima i podržavajući jedni druge, zajedno dajemo i doprinos i društvu i zajednici - rekao je Zoran Avramović i nastavio:

1 / 9 Foto: www.sd-crvenazvezda.net

- Posebno ističem, kolika je važnost i plemenita misija žena u podizanju i očuvanju porodice, vaspitanju, razvoju i pravilnom usmeravanju dece. Požrtvovanost žena je poznata i o tome je izlišno govoriti. Naša poruka je da ipak brinu o sebi. I ne samo danas. U tome je prevencija i dijagnoza i lek i terapija. Prevencija nije ništa drugo, nego živeti sportski. Mi se svaki dan u sklopu našeg posla suočavamo sa tom životnom istinom. Kao sportski kolektiv, mi smo potupno svesni odgovornosti i uticaja za razvoj sporta u Srbiji. Bez lažne skromnosti, i ne samo u Srbiji. Tu našu posvećenost i energiju prenosimo i širimo i u druge sfere života, u nastojanju da se širi svest o značaju prevencije i negovanju porodičnih vrednosti. I zato smo tu danas okupljeni zvezdaškim zajedništvom u ovoj plemenitoj misiji podrške i solidarnosti. I tako ćemo nastaviti...

SD Crvena zvezda, Rak je izlečiv
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, bolesti koja godišnje u svetu odnese više od pola miliona života. Cilj ove akcije je sprečiti, na vreme otkriti, ali i lečiti tu bolest kod žena i to ne samo u oktobru. Važno je da se žene podsećaju da redovno idu na preglede i na skrining.

Kurir sport/SD Crvena zvezda

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track