ČEČENSKA ZVER VELIKOG SRCA! Čečen pretukao Amerikanca pa održao EMOTIVAN GOVOR: Teško je kad deca ginu, pustite nas da živimo
Foto: James Gilbert / Getty images / Profimedia

UFC

ČEČENSKA ZVER VELIKOG SRCA! Čečen pretukao Amerikanca pa održao EMOTIVAN GOVOR: Teško je kad deca ginu, pustite nas da živimo

Ostali sportovi -

Hamzat Čimaev, UFC borac poreklom iz Čečenije, održao je emotivan govor nakon što je pobedio Kamarua Usmana.

Do trijumfa nad Amerikancem nigerijskog porekla na UFC 294 večeri u Abu Dabiju stigao je rezultatom 29:27 odlukom sudija.

Čimaev je iz Čečenije otišao kada je imao 18 godina kako bi pobegao od rata. Tada se pridružio starijem bratu u Švedskoj, a nakon trijumfa nad Usmanom poslao je jaku poruku svetu.

- Ljudi, znate šta se trenutno događa u svetu. Nisam bio srećan što sam ove nedelje bio u kavezu dok gledam kako deca umiru. Nebitno gde u svetu: u Ukrajini, Siriji, Afganistanu, Palestini, SAD, nije bitno gde se događa. Kad deca ginu, teško je. Volim decu, a kući me čeka dečak star tri meseca - rekao je Čimaev i dodao:

- Kada neko pogine, ne znam šta bih rekao. Muslimani, hrišćani, jevreji, nije bitno šta ste. Molim vas, ljudi, držite se zajedno. Dopustite nam da živimo na ovom svetu i dopustite nam da budemo srećni. Hvala vam - poručio je Čimaev.

Kurir sport

Bonus video:

00:10

ZVEZDA UFC NOKAUTIRALA ČOVEKA NA ULICI, PA PORUČILA: Mlatio bih ga dok ne umre! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track