AKO MI ALAH DOPUSTI, POGINUĆU ZA NJEGA U PALESTINI! Kontroverzni Čečen iz oktagona govorom PODIGAO SVET NA NOGE: Ne bojim se smrti
Foto: James Gilbert / Getty images / Profimedia

PRORADILE EMOCIJE

AKO MI ALAH DOPUSTI, POGINUĆU ZA NJEGA U PALESTINI! Kontroverzni Čečen iz oktagona govorom PODIGAO SVET NA NOGE: Ne bojim se smrti

Ostali sportovi -

Hamzat Čimaev, UFC borac poreklom iz Čečenije, šokirao je planetu izjavom nakon pobede nad Kamaruom Usmanom.

Čimaev je direktno iz oktagona nakon trijumfa poslao jaku poruku.

Najpre je poručio da mu je teško zbog svih ratova u svetu, a potom je na maternjem jeziku istakao da je spreman da uzme puški i ostavi život u Palestini.

- Neka Alah bude zadovoljan svim čečenima, neka Alah svima bude snaga. Dosta vas je došlo ovde dosta vas gleda od kuće. Neka Alah bude zadovoljan tobom predsedniče (Ramzan Kadirov) i neka ti da snagu - rekao je Čimaev i dodao:

- Stajati ovde i boriti se za vas u UFC-u nije toliko teško. Ako mi Alah dopusti, kunem se, ako mi Alah dopusti da uzmem pušku otići ću u Palestinu kao prvi čovek.

Kadirov i Čimaev
Kadirov i Čimaevfoto: Printscreen

UFC borac je rekao da je spreman i da umre u borbi.

- Nisam rođen da stojim ovde u šorcu. Zar vi, Čečeni, ne znate kakvo srce imamo? Ako dobijem dopuštenje da se borim za Alaha, spreman sam da umrem za njega. Ne bojim se smrti kao što se bojim za našu muslimansku braću - rekao je Čimaev.

Kurir sport

Bonus video:

00:10

ZVEZDA UFC NOKAUTIRALA ČOVEKA NA ULICI, PA PORUČILA: Mlatio bih ga dok ne umre! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track