Šapić i Divac obišli lokaciju novog olimpijskog centra
Foto: Dado Đilas

Šapić i Divac obišli lokaciju novog olimpijskog centra

Ostali sportovi -
Lokaciju na Bežanijskoj kosi, u neposrednoj blizini bazena 11. april, predviđena je za izgradnju nacionalnog olimpijskog centra

BEOGRAD - Predsednik opštine Novi Beograd proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac obišli su danas lokaciju na Bežanijskoj kosi, u neposrednoj blizini bazena 11. april, gde je predviđena izgradnja nacionalnog olimpijskog centra.

"Ideja nam je da ova lokacija bude prvi olimpijski kompleks u Srbiji. Opština Novi Beograd je spremna da uradi sve što je u njenoj moći da se završi ovaj projekat, kao i da ustupi postojeće kapacitete, mislim na bazen 11. april, koji je nedavno renoviran", rekao je Šapić novinarima prilikom obilaska lokacije.

On je dodao da jedini problem u realizaciji mogu da predstavljaju imovinski odnosi, jer se zemljište jednim delom nalazi u vlasništvu rektorata Beogradskog univerziteta, a drugi deo je u vlasništvu opštine Novi Beograd i Vojske Srbije.

"Nadam se da će se uz dobro raspoloženje svih nadležnih organa rešiti ovaj problem. Izgradnjom kompleksa ne bi profitirali samo profesionalni sportisti, već i rekreativci", poručio je Šapić.

Šapić je istakao da bi OKS trebalo da rukovodi tim objektom nakon njegove izgradnje i dodao da je veoma bitno je da se pronađe rešenje kako bi sve postalo jedna celina, a kasnije bi se dogovorili oko finansiranja.

Divac je rekao da je lokacija na Bežanijskoj kosi idealno mesto za izgradnju nacionalnog olimpijskog trening kampa i da bi bila šteta da ovakva šansa ne bude iskorišćena.

"Bio sam ovde pre par godina, ovde ima prostora i za rekreativan sport. Ako bismo došli u situaciju da napravimo centar bila bi to mala oaza za sportiste. Potrebno je da sednemo za sto i pronađemo pravo rešenje, posebno kada su imovinski odnosi u pitanju i rekonstrukcija ovog prostora", rekao je Divac.

On je naveo primer Španije koja beleži vrhunske rezultate u mnogim sportovima zahvaljujući tome što ima veliki broj sportskih centara i odlične uslova za pripreme sportista.

"Nas cilj je da naši sportisti ne idu više na pripreme u Španiju, nego da Špance dovedemo ovde", poručio je Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track