LOZNICA NA KORAK OD ELITE! Maltežani srušeni za veliko slavlje u "Lagatoru"
Foto: FOTO: T.Ilić

liga šampiona u futsalu

LOZNICA NA KORAK OD ELITE! Maltežani srušeni za veliko slavlje u "Lagatoru"

Ostali sportovi -

Pobedom nad ekipom Luksol St. Andres sa Malte od 3:1 (1:0), u drugom kolu glavne runde futsal Lige šampiona, KMF Loznica je gotovo sigurno obezbedila treće mesto u grupi 2 i plasman među 16 najboljih timova Evrope. Time je klub došao blizu ponavljanja lanjskog uspeh kada je takođe stigao u elitno društvo i obradovao navijače.

Znalo se da o daljem prolasku odlučuje okršaj Lozničana i Luksola, ekipa koje su u prvom kolu doživele poraze od Anderlehta, odnosno Barse, i da će utakmica biti teška. Loznica je odlučnije ušla u meč, ali nije sve išlo glatko sa vrlo snažnim i povremenom grubim gostima. Nervoza je činila svoje sve do minut pred kraj prvog poluvremena kada je ‘’Lagator’’ eksplodirao pošto je Đorđe Rosić postigao pogodak. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku su gosti u 29 minutu izjednačili golom Alvesa. Publika je osetila da mora biti šesti igrač i na krilima podrške navijača najpre je Marko Radovanović pravim projektilom pocepao mrežu Maltežana za 2:1 u 35, a samo dva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Eduardo Mašado i oduševio publiku koja je bučno proslavila trijumf.

KMF Loznica Grad
foto: FOTO: T.Ilić

Luksol je pokušao sa pet igrača u polju da uradi nešto, a Loznica, koja je na devet minuta dok kraja imala pet faulova uspela je da se odbrani bez šestog prekršaja koji bi značio penal za goste i slavi.

1 / 6 Foto: FOTO: T.Ilić

Trener gostiju Gabrijel Dobre rekao je da je utakmica bila vrlo teška, da su znali da je Loznica izuzetno kvalitetna i uz podršku publike sigurno još bolja, dok je trener Loznice Ivan Božović ocenio da je važnost meča o plasmanu među 16 najboljih ekipa, u mnogome ‘’vezala’’ noge njegovim igračima.

- Morali smo uložiti dodatni napor da nervozu kanališemo u pozitivnom smeru. Uspeli smo to u drugom poluvremenu, ali smo malo nesrećno ušli u problem sa faulovima i nismo mogli biti agresivni u odbrani. Gol koji smo primili nas je na kratko poremetio, ali smo uspeli da se vratimo. Čestitao bih igračima sa Malte, a našima u prvom redu za borbu. Imali smo želju i iz nje je proizišao veliki rezultat za nas - kazao je Božović.

KMF Loznica Grad
foto: FOTO: T.Ilić

Povodom skandiranja publike pred kraj meča ‘’Dajte Barsu da se igramo’’ kaže da u subotu očekuje dobru posetu i nada se da će publika uživati.

- Barsa je obezbedila prolaz, ali su to vrhunski profesionalci i možda će tek 10, 20 odsto igrati ispod maksimuma. Nadam se da će i naši, sada rasterećeni, igrači pružiti dobru partiju – rekao je on.

Stelac Đorđe Rosić kaže da je igrače zbog važnosti utakmice do prvog gola držala nervoza.

- Dati gol nas je smirio, shvatili smo da možemo da igramo sa njima. Na pauzi smo se dogovorili da izađemo još jače i pokažemo da možemo da pobedimo. Pokazali smo karakter i uspeli – zadovoljan je jedan od najboljih igrača Loznice.

KMF Loznica Grad
foto: FOTO: T.Ilić

Prethodno je, u prvoj utakmici dana i derbiju grupe Barsa slavila protiv Anderlehta 2:1 (0:0). U subotu igraju Luksol i Anderleht, a nadmetanje zatvaraju Barsa i Loznica koja ima priliku da igra sa jednim od najboljih futsal timova Evrope.

Kurir sport / T.Ilić

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track