POMAHNITALI ŠAMPION EVROPE RANIO 4 OSOBE: Pijani Nikita pucao ispred restorana u Moskvi
Foto: Printscreen/Youtube

POMAHNITALI ŠAMPION EVROPE RANIO 4 OSOBE: Pijani Nikita pucao ispred restorana u Moskvi

Ostali sportovi -

Evropski šampion u boksu Nikita Ivanov ranio je u nedelju četiri osobe ispred restorana u centru Moskve. On je ranije već imao problema sa zakonom, saopštili su nadležni organi za rusku agenciju TASS.

- Osoba privedena zbog pucnjave u blizini restorana u Moskvi je 37-godišnji Nikita Ivanov, evropski šampion u boksu - rekao je sagovornik agencije i dodao da ovo nije prvi incident u kom se sportista suočava sa zatvorskom kaznom.

Pre tri godine Ivanov je pretukao boksera Basira Mirsijabova u vozu. Mirsijabov je hospitalizovan u teškom stanju, a Ivanova je tada privela policija.

Bokser je takođe priveden 2021. godine, kada ga je kondukter u moskovskom metrou kaznio sa 5 hiljada rubalja jer nije nosio rukavice tokom pandemije koronavirusa.

Ivanov je rodom iz grada Mičurinsk, Tambovska oblast. Diplomirao je na Moskovskom rudarskom univerzitetu, a boksom se bavi od svoje desete godine. Više puta je osvajao medalje na ruskom bokserskom prvenstvu. Godine 2011. osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u boksu u Ankari, a 2013. osvojio je Evropsko prvenstvo u Minsku.

U nedelju uveče, u blizini restorana na nasipu Šljuzovaja, tokom svađe, Ivanov je otvorio vatru iz gasnog pištolja. Usled incidenta četiri osobe su povređene. Ivanov je odmah priveden, a policija je za TASS saopštila da je muškarac bio pijan u trenutku incidenta.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track