SRAM VAS BILO! SKANDAL U CRNOJ GORI! Klub nije PLAĆAO rukometašicu dok je bila TRUDNA! Ona ih TUŽILA, a oni nju IZBACILI iz tima
Foto: Printscreen/Instagram

skandal

SRAM VAS BILO! SKANDAL U CRNOJ GORI! Klub nije PLAĆAO rukometašicu dok je bila TRUDNA! Ona ih TUŽILA, a oni nju IZBACILI iz tima

Ostali sportovi -

Danas je iz Crne Gore stigla jedna vest koja je zaprepastila tamošnju javnost.

Naime, u glavnoj ulozi našla se legendarna rukometašica Milena Raičević. Ona ubuduće neće biti kapiten Budućnosti, a u narednom periodu će igati u filijali Rudar.

Čitav haos nastao je nakon što je Milena Raičević tužila klub zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/21.

Milena tada nije mogla da se bavi rukometom zbog vrlo opravdanog razloga - bila je u drugom stanju, međutim, očigledno u Budućnosti smatraju da je sasvim normalno da ignorišu tu činjenicu i sve svaljuju na prethodno rukovodstvo.

Čelnici kluba ne žele da ispune tu ugovornu obavezu jer je ugovor zaključila bivša predsednica Radmila Petrović.

"Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku. Ona je zbog toga odstranjena iz prvog tima", navodi se u saopštenju i dodaje da su potraživanja koja su predmet sudskog spora po njihovom mišljenju neosnovana: "Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u celosti".

Iz Budućnosti dodaju i da su "bili primorani da donesu takvu odluku" da bi sačuvali integritet kluba, kao i da su Mileni Raičević "otvorena vrata po završetku sudskog postupka koji je pokrenula" (!?). Očekivano i sasvim opravdano, crnogorski mediji stali su na stranu igračice, tako da "Vijesti" dodaju da Upravni odmor ovom odlukom nikako nije sačuvao integritet kluba.

"Integritet velikog kluba, što Budućnost svakako jeste, čuva se tako što se 'prljav veš', ako ga ima, drži daleko od očiju javnosti", dodaje poznati crnogorski medij i dodaje dalje Budućnosti i o novom predsedniku Ivanu Uboviću, koji je na kormilu svega sedam dana: "Tokom prethodnih decenija, u Budućnosti je bilo mnogo lomova, ali se ovakva stvar nikada nije dogodila. Ljudi koji su preuzeli upravljanje klubom odlučili su da 'đonom krenu' na devojku koja je osvojila 42 pehara sa 'plavima', između ostalih i dva u Ligi šampiona, koja se vraćala nakon teških povreda i velikih zdravstvenih problema i bila motor ekipe, kad god je bila na terenu".

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track