ALEKSANDRA ANDRIĆ OSVOJILA ZLATO NA SVETSKOM PRVENSTU ZA KADETE! Ovako je savladala internacionalne protivnike: Ponos Srbije!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

ALEKSANDRA ANDRIĆ OSVOJILA ZLATO NA SVETSKOM PRVENSTU ZA KADETE! Ovako je savladala internacionalne protivnike: Ponos Srbije!

Ostali sportovi -

Novosađanka Aleksandra Andrić je najveći mladi talenat srpskog džudoa. To je i dokazala na prošlom Svetskom kadetskom prvenstvu u Zagrebu. Ona nije imala neke posebne pripreme za prošlo veliko takmičenje jer su njen trud i rad konstantni.

- Trenirala sam kao što i uvek to radim. Cele godine, svaki dan, treniram jako, pa tako i pred ovo takmičenje. Imamo dva treninga dnevno, ujutru je uglavnom trening snage, a uveče džudo, u kimonu - rekla je Aleksandra za Kurir televiziju.

Po njenim rečima, Svetsko prvenstvo u Zagrebu joj je bilo prvo ozbiljno takmičenje, iako iza sebe ima dva srebrna odličja sa kontinentalnih Kupova i višestruka je prvakinja naše države.

02:10

ALEKSANDRA ANDRIĆ OSVOJILA ZLATO NA SVETSKOM PRVENSTU ZA KADETE! Ovako je savladala internacionalne protivnike: Ponos Srbije!

- Imala sam pet borbi, u prvoj sam se susrela sa protivnicom iz Mongolije, nju sam pobedila na zahvat u parteru. Potom sam radila sa Čekihnjom, sa njom sa se susretala, pa sam donekle i znala kako radi. Nju sam pobedila Iponom (poen koji označava pobedu) na tehniku "Uči mata" (prim. aut. poznata kao kraljica tehnika u ovom sportu). Nakon toga, došlo je četvrtfinale, tu sam radila sa Holanđankom, sa kojom sam se takođe borila. Polufinale sam radila sa Uzbekistankom, nju sam bacila na Vazari, a završila u zahvatu - rekla je mlada džudistkinja, pa se osvrnula na finale, u kome se sastala sa reprezentativkom Turske:

- Kako je krenuo meč, prvo sam pala iz svog napada, pa sam izjednačila, potom sam je bacila i tako završila meč. Inače, prva sam godina kadeta, imam još dve godine u ovoj kategoriji da se borim.

Tekst je objavljen u sklopu Projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:56

KRSTAŠI SLAVE TITULU: Bokseri Radničkog šampioni, Loznica predala meč pri rezultatu 0:6 (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track