PEREIRA NOVI ŠAMPION POLUTEŠKE KATEGORIJE! Brutalnim RAZORNIM UDARCEM srušio rivala, sudija prekinuo borbu i izazvao NEVIĐENU BURU
Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

SPEKTAKL U NJUJORKU

PEREIRA NOVI ŠAMPION POLUTEŠKE KATEGORIJE! Brutalnim RAZORNIM UDARCEM srušio rivala, sudija prekinuo borbu i izazvao NEVIĐENU BURU

Ostali sportovi -

Brazilac Aleks Pereira tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio je Čeha Jiržija Prohasku i osvojio pojas šampiona poluteške kategorije.

Ovo je druga UFC titula za iskusnog borca, koji je prethodno držao pojas i u srednjoj kategoriji.

Sama zavšnica izazvala je brojne polemike, jer mnogi smatraju da je sudija Mark Godrard prerano prekinuo borbu u krcatom "Medison Skver Gardenu" u Njujorku.

Naime, Prohaska je krenuo u žestok napad, ali iskusni Pereira ga je žestoko pogodio iz kontre, pa je Čeh završio na podu. Usledila je serija udaraca i sudija je procenio da je borba gotova, iako je borac iz Brna bio još uvek relativno aktivan.

Mnogi smatraju da se borba mogla nastaviti i da je sudija doneo pogrešnu odluku. Međutim, tačku na polemiku stavio je sam Prohaska, koji je nakon borbe priznao da je sudijska odluka bila dobra i da je Brazilac zasluženo pobedio.

Aleks Pereira trenutno ima skor od devet pobeda i dva poraza u profesionalnim MMA borbama.

S druge strane, sjajni Prohaska sada ima sokor od 29 poeda i četiri poraza.

Kurir sport

00:41

PA GDE ĆEŠ NA MMA BORCA! NI PIŠTOLJ MU NIJE POMOGAO: Gost noćnog kluba završio na patosu posle ŽESTOKIH batina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track