ČETVORO SRPSKIH STRELACA NASTUPA U KATARU: Počinje finale Svetskog kupa u streljaštvu
Foto: SSS

streljaštvo

ČETVORO SRPSKIH STRELACA NASTUPA U KATARU: Počinje finale Svetskog kupa u streljaštvu

Ostali sportovi -

Finale Svetskog kupa u streljaštvu počinje danas u glavnom gradu Katara, Dohi.

Srbiju će predstavljati četvoro strelaca: Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška).

Na finale SK plasirali su se osvajači medalja na Svetskom prvenstvu i po 12 najbolje plasiranih na ovogodišnjim rang listama Svetskog kupa, ne računajući strelce koji su se na SP u Bakuu popeli na pobedničko postolje.

U svakoj disciplini učestvovaće po 16 takmičara, jer sem kvalifikovanih, pravo učešća ima i jedan reprezentativac iz zemlje domaćina.

Damir Mikec, lider na svetskoj rang listi za vazdušni pištolj, se za turnir u Dohi plasirao kao svetski vicešampion. Ostali naši strelci su se kvalifikovali na osnovu plasmana na listama sastavljenim prema rezultatima u ovogodišnjem ciklusu Svetskog kupa.

Arunovićeva je vizu za Dohu izborila kao petoplasirana na listi za vazdišni pištolj. Teodora Vukojević je devetoj, a Lazar Kovačević na desetoj poziciji u svojim disciplinama.

Prethodno finale Svetskog kupa održano je 2019. Zbog pandemije koronavirusa naredne godine nije bilo turnira. Umesto finala SK, 2021. i 2022. je, po sličnom formatu i sistemu kvalifikacija održan Kup predsednika.

Na prošlogodišnjem Kupu predsednika, Damir Mikec je osvojio zlato, a Zorana Arunović srebro.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track