RVAČI PROLETERA EKIPNI ŠAMPIONI SRBIJE: Zrenjaninci 19. put u istoriji najbolji
Foto: Privatna arhiva

Odbranili titulu

RVAČI PROLETERA EKIPNI ŠAMPIONI SRBIJE: Zrenjaninci 19. put u istoriji najbolji

Ostali sportovi -

Rvači Proletera odbranili su titulu šampiona Srbije. Zrenjaninci su u finalu plej-ofa Superlige pobedili subotički Spartak sa 5:3 i tako 19. put u istoriji ekipno postali najbolji klub u našoj zemlji.

Prethodno, Proleter je u polufinalu bio bolji od Kragujevca sa 8:0, dok je Spartak eleminisao Partizan zahvaljujući tehničkom tušu više, nakon što je u borbama rezultat bio nerešen 4:4. U duelu za treće mesto beogradski crno-beli su pobedili Kragujevčane sa 6:2.

Za najboljeg rvača Superlige Srbije proglašen je član Spartaka Ali Arsalan, dok je najbolji mladi rvač do 20 godina Andrija Mihajlović iz Proletera. Priznanje za najboljeg trenera dobio je šef stručnog štaba Proletera Vojislav Trajković, dok je za najboljeg sudiju imenovan Aron Taboroši iz Kanjiže.

„Očekivano smo došli do titule iako nismo bili u kompletnom sastavu, pošto su Kadžaja i Petrušić bili na pripremama u Gruziji. Međutim, mlade snage su iznele teret ovogodišnjeg ligaškog takmičenja i uz pomoć standardnih reprezentativaca braće Nemeš i Tibilova došli smo do 19. titule u klupskoj istoriji. Mihajlović, Đukic, Miolski i Kojić su imena o kojima će se tek pisati i pričati u budućnosti, a bez Kolompara , Velisavljeva, Kuruceva, Lečića, Sremca, Cabija, Molnara i Supića ovaj tim svakako ne bi bio šampionski“, konstatovao je trener Zrenjaninaca Vojislav Trajković.

Zanimljivo je istaći da je najstariji rvač završnog turnira plej-ofa bio borac Kragujevca Milan Marić sa 44 godine, dok je najmlađi bio član Partizana, šesnaestogodišnji Mihajlo Alimpijević.

Kurir sport

Bonus video:

01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track