IGRALA ZA MAĐARSKU, PA ODABRALA SRBIJU! Moli Kubina: Srbija je moj dom
Foto: RSS

Izabrala

IGRALA ZA MAĐARSKU, PA ODABRALA SRBIJU! Moli Kubina: Srbija je moj dom

Ostali sportovi -

Kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo počela je nova era u srpskom ženskom rukometu. Mnoge iskusne i legendarne rukometašice sa kojima smo slavili poslednju medalju u seniorskoj konkurenciji oprostile su se od nacionalnog tima, a u javnosti se bojažljivo pričalo o tom, ne baš omiljenom, izrazu u srpskom sportu - podmlađivanje reprezentacije.

Na spisku su se našla neka nova imena, a biranim rečima najavljivale su se utakmice protiv selekcija za koje ne možemo reći da pripadaju eliti evropskog rukometa.

Dobila je Srbija Bugarsku na startu ubedljivo 40:16 u Zrenjaninu, ali je dobila nešto još važnije - Srbija je dobila Kubinu Moli.

Talentovana golmanka srpsko-mađarskog porekla nastupala je u mlađim selekcijama za naše severne komšije, ali se ipak odlučila da na svojim grudima želi da nosi grb Srbije.

Moli Kubina, rukomet, rukometašica
foto: RSS

Obukla je dres reprezentacije i već na tom prvom meču pokazala svoj raskošni kvalitet sa 46% uspešnosti na golu. Za pola sata upisala je sedam odbrana od kojih je jedan udarac bio sa linije sedam metara. Svojim partijama “zaradila je” i poziv na pripreme za Svetsko prvenstvo i turnir u Španiji.

“Zahvalna sam što sam posle debija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobila priliku da sa ekipom krenem na ovaj turnir u Španiji a i da budem na spisku za šampionat sveta. Devojke su me sjajno prihvatile, zbog njih je sve lakše na terenu, a uživamo i van terena u druženju”, počela je 21-godišnja rukometašica.

S povratkom iskusne Marije Čolić u reprezentaciju i uz rad sa legenadarnom golmankom naše zemlje, a sada trenerom golmana, Brankom Jovanović, Moli ima podršku da krči put ka svom reprezentativnom uspehu.

“Kada vidim Čolu i trenera Branku kako skaču sa klupe i proslavljaju svaki moj potez, presrećna sam. Svaki trening sa njima je težak ali i uživanje. Zahvalan sam što mogu da učim iz njihovog iskustva, saveti mi mnogo znače i one me čine boljim golmanom!”

Iako je mnoge iznanadila odluka, Moli Kubina vrlo je jednostavno objasnila kako se odlučila da obuče dres Srbije.

“Protekle godine sam provela 10 dana sa reprezentacijom i odluka je bila laka. Odmah sam se osetila dobrodošlo, sve devojke su učinile da se osećam kao deo tima i jasno mi je bilo - Srbija je moj dom!”

Kurir sport

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track