BOKSERSKI SPEKTAKL U SUBOTU U ZRENJANINU: Treći bokserski Memorijal Zvonimir Zvonko Vujin
Foto: Pritnscreen

BOKS

BOKSERSKI SPEKTAKL U SUBOTU U ZRENJANINU: Treći bokserski Memorijal Zvonimir Zvonko Vujin

Ostali sportovi -

Treći bokserski Memorijal "Zvonimir Zvonko Vujin", posvećen legendarnom zrenjaninskom bokseru, održaće se u subotu u Zrenjaninu uz učešće više od 100 boksera.

Mečevi će se održati u Kristalnoj dvorani od 14 časova, ;dok su finalne borbe predviđene za 18 časova.Takmičenje se ove godine organizuje u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", kao prvi sportski događaj na tom privrednom i političkom području tri države članice na Balkanu: Albanije, Severne Makedonije i Srbije.

Organizatori su najavili učešće više od 100 boksera iz preko 30 klubova, koji će se takmičiti u više od 30 mečeva u svim uzrasnim kategorijama.

Uputili su poziv svim ljubiteljima boksa i sporta u Zrenjaninu da prisustvuju tom događaju. Ulaznica za mečeve u Kristalnoj dvorani biće humanitarni prilog, a sav prihod biće usmeren u akciju "Sportom za bolje sutra".

Zvonimir Zvonko Vujin (1943-2019) bio je jedan od najboljih boksera lake kategorije Jugoslavije, Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka i jedini je domaći bokser koji je osvojio dve olimpijske medalje - bronzane u Meksiku, 1968. godine i u Minhenu, 1972. godine.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track