Partizanu posle 5:2 samo bod protiv Galate
Foto: TANJUG

Vaterpolo Evroliga

Partizanu posle 5:2 samo bod protiv Galate

Ostali sportovi -
Partizan u narednom kolu, 6. oktobra gostuje Špandauu u Berlinu

Oslabljeni Partizan nije uspeo da savlada turski Galatasaraj na startu vaterpolo Lige šampiona. Crno-beli su u prvom kolu D grupe remizirali sa timom iz Istanbula rezultatom 5:5.

U sastavu srpskog šampiona zbog povreda ili bolesti nisu bili Stefan Mitrović, Predrag Jokić, Marko Matović i Petar Filipović, što se najviše osetilo u finišu meča kada su crno-beli pali na fizičkom planu. Na klupi Partizana debitovao je trener Vladimir Vujasinović, možda i najbolji igrač koji je vaterpolo svet ikada imao.

Galatasaraj, za koji igraju bišvi igrači Partizana Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija i Srđan Aksentijević, mučio je domaćina na prilično popunjenoj Banjici od samog početka utakmice. Turska ekipa mogla je prva do gola, ali je odbranjeni peterac Slobodana Sora u ranoj fazi meča u dobroj meri pomogao crno-belima da mirnije igraju u nastavku meča.

Turska odbrana je odlično "pokrivala" sidraše Partizana, a šuteri domaćina nisu uspeli da probiju bedem gostiju. Maler je razbio centar Miloš Vukićević koji je prvo izborio peterac za pogodak Miloša Ćuka, da bi posle izjednačenja Korolije, odlični sidraš postigao i efektan gol iz igre.

Gosti su imali rezultatski egal (2:2) do sredine treće četvrtine, a onda su proradili šuteri Partizana. Dva gola Ivana Rackova i pogodak Dušana Mandića doneli su timu sa Banjice veliko vođstvo 5:2.

Za samo šest i po minuta poslednje četvrtine Galatasaraj je postigao tri gola i tako iskoristio manji fond igrača srpskog šampiona. Gosti su mogli i do tri boda, ali je Soro osujetio pokušaj gostiju u poslednjem minutu.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je posle meča da je zadovoljan, pre svega igrom u odbrani, ali da se videlo koliko ekipi nedostaje preko potrebno iskustvo za mečeve u elitnom takmičenju.

"Kao što smo i očekivali utakmica je bila teška i tvrda. Mi smo igrali u podmlađenom sastavu, mislim da smo bili dobri, pre svega kad se gleda igra u odbrani, dok je u napadu očekivano išlo malo teže. Pali smo u poslednjoj četvrtini, pre svega zbog neiskustva, a bilo je i malo straha od pobede. Sve u svemu, zadovoljan sam, idemo dalje", rekao je Vujasinović.

U drugoj utakmici kola, Segedin je pobedio Špandau 04 sa 8:5 na svom terenu. Upravo berlinskom timu Partizan gostuje u narednom kolu, 6. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track