Jug prejak za Zvezdu
Foto: TANJUG

Vaterpolo Evroliga

Jug prejak za Zvezdu

Ostali sportovi -
Crveno-beli u sledećem kolu, 6. oktobra, dočekuju ekipu švajcarskog Krojclingena

Renoviran vaterpolo tim Crvene zvezde nije uspeo da savlada dubrovački Jug na premijeri nove sezone Evrolige - 6:10 (0:2, 2:2, 2:3, 2:3).U sjajnoj atmosferi na bazenu 11. april, odbrane su vrlo dobro funkcionisale, pa prvih četiri minuta nije viđen pogodak. Entoni Azevedo prekinuo je golgetersku tišinu i doveo goste u vođstvo od 1:0 iskoristivši prednost igrača više. Mreža Denisa Šefika mirovala je do kraja prvih osam minuta, ali ništa se nije menjalo ni na drugoj strani gde su igrači Crvene zvezde čak tri puta pogodili okvir gola.

Prvi put je Zvezda imala igrača više u drugoj četvrtini, ali napad je očajno organizovan. U sledećem napadu Jug je iznudio peterac i preko Boškovića duplirao prednost - 2:0. Nastavili su crveno-beli da pogađaju prečke, zbog čega su kažnjeni golom Karača.

Pijetlović je konačno izazvao veliku radost navijača, koja nije dugo trajala jer je Bošković ubrzo vratio prednost od tri gola Jugu - 4:1. Ipak, nova eksplozija oduševljenja stigla je u vidu pogotka Andrije Prlainovića (4:2), koji je postignut sa dva igrača više.

Šefik je činio sve što je mogao da održi Zvezdu u igri u drugom poluvremenu, ali nije mogao da sjajnim odbranama razmrda saigrače koji su bili brzopleti u napadu i dekoncentrisani u odbrani, pa je Jug u poslednjih osam minuta ušao sa prednošću od 7:4. Poslednja četvrtina bila je revijalnog karaktera u kojoj su se odbrane dodatno opustile, a Jug to iskoristio da povisi prednost na 10:6.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Miho Bošković sa tri pogotka, a po dva puta su mrežu crveno-belih zatresli Nikša Dobud i Maro Joković. Po jedan gol za dubrovački tim, koji je u najužem krugu favorita za osvajanje LŠ, postigli su Toni Azevedo, Frano Karač i Aleksandar Ivović.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Boris Vapenski sa tri gola. Andrija Prlainović zabeležio je dva pogotka, a još jedan gol postigao je Duško Pijetlović.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić, posle meča je rekao:

"Sigurno je da možemo da napredujemo. Ovo je početak sezone, mi tek moramo da uklopimo nove igrače. Vatreno krštenje je bilo protiv najjačeg rivala i favorita za Evroligu. Sa druge strane otvaranje je bilio fantastično, mislim na publiku", prokomentarisao je Savić, dok su navijači ispraćali igrače sa bazena..

"Jug je od početka kontrolisao utakmicu, rutinski vodio. Primili smo neke glupe golove, ali sve je to pitanje uigranosti i doći će na svoje mesto".

Iako je rival vrhunski tim, sastavljen od četiri člana zlatnog olimpijskog tima Hrvatske, dva crnogorska reprezentativca i odličnog Amerikanca Tonija Azeveda, Savić se nadao pobedi na startu.

"Nadali smo se da možemo da dobijemo. Šta je tu je, cilj nam je da budemo drugi u grupi. Olimpijakos je dobar, Monpelje ne sme da se potceni. Sada nas čeka naporna sezona, i kvalitetno prvenstvo Srbije, siguran sam da ćemo im bolje parirati u Dubrovniku", zaključio je Savić.

Crveno-beli u sledećem kolu, 6. oktobra, dočekuju ekipu švajcarskog Krojclingena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track