SRBIJA SE MUČILA, PA RAZMONTIRALA ČILE! Rukometašice upisale PRVU POBEDU i plasirale se u narednu fazu Svetskog prvenstva
Foto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

RUKOMET

SRBIJA SE MUČILA, PA RAZMONTIRALA ČILE! Rukometašice upisale PRVU POBEDU i plasirale se u narednu fazu Svetskog prvenstva

Ostali sportovi -

Rukometašice Srbije pobedili su selekciju Čilea sa 30:16 (10:6) u utakmici trećeg kola Grupe E na Svetskom prvenstvu.

Naše dame su porazom od Danske započele prvenstvo sveta, a potom je i u meču sa Rumunijom izašle kao poražena ekipa, ali im je pobeda nad Čileankama koje su SP završile sa sva tri poraza obezbedila plasman u narednu fazu planetarnog šampionata.

Izabranice Uroša Bregara u narednoj rundi biće smeštena u Treću grupu gde su plasman već obezbedile: Nemačka, Poljska, Japan.

Uroš Bregar, rukometašice
foto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Nisu blistale naše dame u meču sa Čileom, lako su prosule stečenu prednost sa početka duela i sve do odlaska na odmor mučile se da nađu slabu tačku, na papiru, daleko slabijem protivniku. Serijom golova pred kraj prvog poluvremena uspele su rezultatski da se odlepe, a po povratku na parket i da steknu veliku prednost (20:10).

Kako se bližio kraj meča igra Čilea se totalno raspala, odbrana nije postojala, što su rukometašice Srbije iskoristile i rutinski privele ovaj duel kraju.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Aleksandra Stamenić sa sedam golova, po četiri su postigle Sanja Radosavljević i Dunja Radević, dok su Jovana Jovović, Edita Nuković i Aleksandra Vukajlović po tri puta zatresle mrežu Čilea.

U timu Čilea najbolja je bila Maura Alvares sa četiri gola.

(K.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track