ŠOK ZA SRBIJU PRED OI! Osvajač bronze u Tokiju zbog ZDRAVSTVENIH PROBLEMA doneo tešku odluku: Potrebna mi je HITNA OPERACIJA!
Foto: Profimedia

loše vesti

ŠOK ZA SRBIJU PRED OI! Osvajač bronze u Tokiju zbog ZDRAVSTVENIH PROBLEMA doneo tešku odluku: Potrebna mi je HITNA OPERACIJA!

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u rvanju, Zurabi Datunašvili zbog zdravstvenih problema prinuđen je da završi karijeru.

Osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju nešto više od pola godine pred start OI u Parizu saopštio je odluku koja je šokirala ljubitelje sporta u Srbiji.

Najbolji srpski sportista u 2022. godini planirao je da okonča karijeru na Igrama u Parizu, međutim, zbog zdravstvenih problema sa kojima se trenutno suočava neće ostvariti plan.

"Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle Olimpijskih igara u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha", poručio je Datunašvili.

Datunašvili je bio reprezentativac Gruzije u rvanju, međutim, zbog sukoba sa Rvačkim savezom Gruzije od 2020. nastupa za Srbiju.

Ukupno je u karijeri osvojio osam medalja. Кao reprezentativac Gruzije, dva puta je bio prvak Evrope (2016. i 2017. godine), dok je 2013. godine bio trećeplasirani. Nastupajući za nacionalni tim Srbije, osvojio je bronzu na Pojedinačnom svetskom prvenstvu u Beogradu 2020. i zlato na Evropskom prvenstvu u Varšavi 2021. godine. Osvojio je zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Oslu 2021. godine i 2022. u Beogradu. Najveći uspeh je ostvario na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, kada je osvojio bronzanu medalju za Srbiju u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Kurir sport/J.M.

01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track