"DOGODINE ĆEMO PRIBLIŽITI MATICU NAŠOJ DECI IZ DIJASPORE" Rukovodstvo Sportskog saveza Srbije najavio seriju kampova u 2024 godini
Foto: SSS

saradnja

"DOGODINE ĆEMO PRIBLIŽITI MATICU NAŠOJ DECI IZ DIJASPORE" Rukovodstvo Sportskog saveza Srbije najavio seriju kampova u 2024 godini

Ostali sportovi -

Već dve godine rukovodstvo Sportskog saveza Srbije, predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, imali su na umu aktivnost posvećenu deci iz dijaspore.

Pažljivo su se razmatrale okolnosti i ideje, a ove godine pronađeni su i odgovarajući partneri za realizaciju ovog projekta - Udruženje "Porodično savetovalište Krug". Saradnja je ozvaničena potpisivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, pa nas u 2024. godini očekuju nove aktivnosti.

- Velika nam je želja da svake godine pripremimo nešto novo, kako bismo proširili okrug svog delovanja i time u najrazličitijim sferama promovisali sport i zdrav život. Tako sledeće godine imamo za cilj da realizujemo 10. akciju Sportskog saveza Srbije namenjenu pre svega deci i mladima iz dijaspore. Želimo da organizujemo kampove, koji će imati za cilj da polaznicima približe njihovu Srbiju, sport i zdrav život. Po prvi put u okviru nekog kampa biće skrenuta pažnja i na mentalno zdravlje dece i mladih i zato se zahvaljujem Savetovalištu Krug na želji da zajednički sledeće godine realizujemo ovako važan projekat - istakao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Sportski savez Srbije, kampovi, dijaspora, Marija Milenković, Davor Štefanek
foto: SSS

- Zadovoljstvo nam je što smo ozvaničili saradnju sa Sportskim savezom Srbije. Verujem da ćemo zajedničkim projektom kampova za decu i mlade skrenuti pažnju na važnost mentalnog zdravlja i kroz zabavan i inovativan način uz sport obuhvatiti što više detalja u vezi ovog segmenta koji ne sme biti zapostavljen - izjavila je Marija Milenković predsednica Savetovališta Krug i programska direktorka projekta.

1 / 7 Foto: SSS

- Verujemo da ćemo projektom kampova za decu iz dijaspore poboljšati odnos dece sa njihovom maticom Srbijom, a da je spoj psihičkog i fizičkog zdravlja važan te da će ovaj projekat doprineti i podizanju svesti i neraskidivosti ova dva segmenta - rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Sportski savez Srbije, kampovi, dijaspora, Marija Milenković, Davor Štefanek
foto: SSS

Sportski kampovi za decu i mlade iz dijaspore imaju za cilj da kroz psihološke radionice mladi uvide važnost prihološkog osnaživanja za svakog pojedinca, a posebno za sportiste koji u mentalnoj snazi i zdravlju moraju imati snažan oslonac. Kamp bi doprineo i prevenciji delinkventnog ponašanja mladih i podizanju svesti o zdravim životnim stilovima.

Kurir.rs/M.R.

Bonus video:

00:38

Marija Milenković, dečiji psihoterapeut je skrenula pažnju na bitnost mentalnog sklopa i snage

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track