SVETSKI KUP U ENGELBERGU: Pijus Paške do prve pobede u karijeri u ski skokovima
Foto: GABRIEL MONNET / AFP / Profimedia

SKIJANJE

SVETSKI KUP U ENGELBERGU: Pijus Paške do prve pobede u karijeri u ski skokovima

Ostali sportovi -

Nemac Pijus Paške ostvario je prvu pobedu u karijeri na takmičenju Svetskog kupa u ski skokovima u švajcarskom Englebergu.

Paške je do trijumfa, a drugog podijuma u karijeri, došao skokovima od po 135 metara u obe serije, odnosno 316 osvojenih bodova.

Drugo mesto zauzeo je Marijus Lindvik sa skokovima od 135,5 i 138 metara, ali je osvojio 1,7 bodova manje od Nemca, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Austrijanac Štefan Kraft sa skokovima od 131 i 132,5 metara, odnosno 313,3 bodova.

U prvih 10 našli su se još Norvežanin Halver Edvard Granerund, Slovenac Anže Lanišek, Johan Andre Forfang i Kristofer Eriksen Sundal iz Norveške, te Švajcarac Gregor Dešvander, Timi Zajc iz Slovenije i Austrijanac Mihael Hajbok.

Kraft je prvi na tabeli Svetkog kupa sa 569 bodova, Nemac Andreas Velinger, koji je bio 12, iako je posle prve serije bio na prvom mestu, je drugi sa 402, dok je na trećem mestu Paške sa 383.

(Beta)

02:26

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track