"POPUŠIO SAM 700 CIGARA ZA DAN, HTEO SAM DA OBORIM REKORD!" Šokantna ispovest čuvenog sportiste: Šmrkao sam kokain, pio viski...
Foto: EPA Ennio Leanza

ISPOVEST

"POPUŠIO SAM 700 CIGARA ZA DAN, HTEO SAM DA OBORIM REKORD!" Šokantna ispovest čuvenog sportiste: Šmrkao sam kokain, pio viski...

Ostali sportovi -

Legendarni Jan Ulrih (50), nekadašnji osvajač Tur de Fransa, otkrio je šokantne detalje svog burnog života.

Ulrih je od 1995. do 2006. godine bio aktivan biciklista, a uspeh karijere postigao je 1997. godine kada je kao vozač tima Telekom osvojio prestižnu trku oko Francuske Tur de Frans.

U dokumentarcu pod naslovom "Jan Ulrih - lovac", nekadašnji nemački sportista je govorio o mračnim trenucima svog života i periodu kada se vratio porocima.

- Nisam pio devet meseci, ali jednog dana sam popio čašu i posle nekog vremena sam izgubio kontrolu. Prešao sam sa vina na viski. Prvo čašu dnevno, pa dve, svake nedelje sam bio pospan. Sportista visokog nivoa, mogao sam da gurnem svoje telo do krajnosti. To mi je omogućilo da pobedim na Turu, ali i da odem u drugom pravcu. Mogao sam da pijem više viskija i šmrčem sve više i više kokaina. Mnogi ljudi bi izvršili samoubistvo, ali moje telo je pružalo otpor - rekao je Ulrih.

Kapacitet pluća je iskoristio na pogrešan način.

- Sam sam smislio izazove. Jednom sam hteo da postavim svetski rekord: popušio sam više od sedam stotina cigareta u jednom danu. Zagonetka je kako sam izdržao toliko.

Jan Ulrih
foto: EPA/Bernd Weissbrod

Karijeru je završio kada je shvatio da ne može da bude ravnopravan najboljim biciklistima.

- Od rasnog sam prešao u seoskog konja i 2006. godine nisam bio među favoritima za osvajanje Tura. To je teško i još uvek me boli. Stvaram svoje probleme za svoje greške i slabosti. Bio sam u vrhu, a pao sam u pakao i sada se borim da budem u sredini.

Velika borba je usledila nakon što je završio karijeru.

- U 2018. godini sam bio zaista depresivan. Kao biciklista sam patio, ali posle karijere je ta patnja otišla u pogrešnom pravcu. Tada sam bio na najnižoj tački, sa svime što je čovek mogao da izdrži fizički i mentalno. Sledeći korak bila bi smrt - rekao je Nemac.

Kurir sport/Marca/A.K.

Bonus video:

00:05

Biciklista se drži za mercedes i ide auto-putem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track