PONIZIO I UNIŠTIO SLAVNOG BOKSERA KAO NIKO NIKADA RANIJE! Senzacija o kojoj bruji planeta: Vajlder će imati NOĆNE MORE zbog njega!
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

spektakl u rijadu

PONIZIO I UNIŠTIO SLAVNOG BOKSERA KAO NIKO NIKADA RANIJE! Senzacija o kojoj bruji planeta: Vajlder će imati NOĆNE MORE zbog njega!

Ostali sportovi -

Bivši šampion sveta u teškoj kategoriji, Dionte Vajlder, doživeo je šokantan poraz na bokserskom spektaklu "Dan obračuna" u Rijadu.

Vajlder (38) je bio veliki favorit protiv Novozelanđanina Džozefa Parkera, ali je na kraju poražen jednoglasnom odlukom sudija.

Parker je perfektno odradio borbu. Nije srljao od starta, držao se daleko od Vajldera i čekao svoju priliku. Iz runde u rundu bio je sve konkretniji. Napadao je žestoko telo rivala, sjajno se branio i kontrolisao situaciju u ringu.

U četvrtoj rundi prvi put je ozbiljno uzdrmao Vajldera, ali je bivši šampion uspeo da osane na nogama. U osmoj rundi Amerikanac je krenuo u ozbiljniji napad, ali je dobio žestok odgovor i jedva ostao na nogama.

Dobro je znao da ne stoji dobro i da ga samo nokaut spašava na ovom meču, pa je u završnici krenuo na sve ili ništa, ali sjajni Parker je odoleo svim napadima.

Na kraju pobednika su odlučivale sudije. Dileme nije bilo, jednoglasnom odlukom zasluženo je za pobednika proglašen Parker.

Sjajnom Novozelanđaninu je ovo bila najveća pobeda u karijeri i sada ima skor 34-3, dok je Vajlder doživeo treći poraz (43-1-3).

Kurir sport/J.M.

01:53

Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track