SANJA ŽELI NA DRUGE UZASTOPNE OLIMPIJSKE IGRE: Vredno radim na tome! Krajem godine sam zahvalna na vremenu s porodicom
Foto: Stefan Đaković

INTERVJU

SANJA ŽELI NA DRUGE UZASTOPNE OLIMPIJSKE IGRE: Vredno radim na tome! Krajem godine sam zahvalna na vremenu s porodicom

Ostali sportovi -

U Tokiju je na Olimpijskim igrama prva izašla na scenu od svih srpskih sportista, nažalost nije stigla do borbe za medalju, a borba za olimpijsku vizu i odlazak u Pariz i dalje traje.

Sanja Vukašinović je u samom vrhu kada je reč o najboljim srpskim strelkinjama. Praznike je dočekala u Budimpešti, gradu u kojem živi i iz kog je stigao najbolji novogodišnji poklon koji je dobila.

Godinu koja je iza nas ocenila je uspešnom, nada se da će 2024. godine uspeti da obezbedi učešće na Olimpijskim igrama, a kolegama sportistima je uputila lepu želju.

Sanja Vukašinović
foto: Anar Bayramli

Kako po tvom mišljenju izgledaju idealni novogodišnji i božićni dani? Gde i sa kim je najbolje ih provesti?

- Živim u Budimpešti i imam veliku sreću da ovde postoji odlična infrastruktura za mali kalibar (u Srbiji je to Kragujevac, nadamo se uskoro i Beograd), pa tako nema potrebe da u zimskom periodu pravim pauzu sa treniranjem na 50 metara sa malim kalibrom. Svake nedelje koristim priliku da pucam i srećna sam što ne moram da pravim velike pauze sa treniranjem malog kalibra. Budimpešta je u ovom periodu magična, divno ukrašena i puna malih restorana koje posećujemo svake nedelje. Krajem decembra uvek imam više slobodnog vremena, provodim ga sa prijateljima i porodicom - za vreme praznika se i više podsećam da na tome budem zahvalna. Veoma sam srećna što slavim i katoličke i pravoslavne praznike zbog čega je sve dvostruko lepše.

Kako će sve to iz prvog pitanja ove godine izgledati u realnosti? Da li ima prostora da se malo odmori od obaveza i da se provede vreme sa prijateljima i porodicom?

- Vreme za odmor posebno negujem od ove godine, sigurna sam da će biti dovoljno odmora. Obaveze, naročito u ovom periodu, ostavljam kao sekundarni prioritet i to preporučujem svim. Treninge planiram unapred, ali uvek u danu imam vreme za sebe i drage ljude.

Sanja Vukašinović
foto: Privatna arhiva

Koji novogodišnji poklon koji si dobila pamtiš kao najlepši?

- Pored toga što je najlepši sigurno je i najzanimljiviji: verenički prsten.

Kako ocenjuješ 2023. godinu, rezultate i učinak tokom nje?

- Nakon 3 duge godine, od druge polovine ove 2023. ponovo osećam svoje sportske sposobnosti na visokom nivou. Veoma sam zadovoljna rezultatima, a činjenica da sam u avgustu bila nadomak kvote za Pariz me čini izuzetno srećnom. U toku ove godine postavila sam nekoliko ličnih rekorda, i veoma sam zadovoljna time.

Sanja Vukašinović
foto: Privatna arhiva

Kakve su želje za sledeću godinu? Prvenstveno profesionalni ciljevi, a posle i neki lični planovi, ako postoje.

- U narednoj olimpijskoj godini svim sportistima želim da misle na sebe, na svoje potrebe, da rade stvari koje njih čine srećnim, neguju svoje hobije i slobodno vreme. Volela bih da gađam na Igrama sledeće godine i uz dobar plan vredno radim na tome. Na ličnom planu imam nekoliko bitnih putovanja, od nedavno imam i angažman u jednoj investicionoj kompaniji pa se nadam odličnim rezultatima na svakom životnom polju!

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Bonus video:

01:17

PRIČA O ČOVEKU KOJI JE OSNOVAO PRVI FUDBALSKI KLUB U SRBIJI! Jović sa 4 oficira predvodio put na Olimpijske igre 1912. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track