FRANCUSKA U FINALU - I TO KAKO! Maestralni PROJEKTIL za produžetke, slom Šveđana i borba za novo evropsko ZLATO! (VIDEO)
Foto: Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

RUKOMET

FRANCUSKA U FINALU - I TO KAKO! Maestralni PROJEKTIL za produžetke, slom Šveđana i borba za novo evropsko ZLATO! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Rukometaši Francuske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva pošto su posle produžetaka slavili nad Švedskom sa 34:30 (17:11).

Regularni deo meča završen je sa 27:27, a gol za produžetke postigao je Eloim Prandi - i to kakav!

Levi bek Francuske se izvio pored bloka i ispalio "raketu" koja je pocepala mrežu Paličke za veliko slavlje svojih saigrača.

Pogledajte taj "projektil":

Francuska je bolje ušla u meč i na poluvreme otišla sa šest golova prednosti (17:11). Šveđani su u nastavku zaigrali mnogo bolje, nadoknadili prednost Francuza i u poslednja dva minuta ušli sa dva gola prednosti. Francuska je uspela da se vrati u meč i golom u poslednjim sekundama izbori produžetak.

Francuzi su zahvaljujući odličnoj igri u odbrani prvi produžetak završili sa dva gola prednosti (30:28). Francuzi su i drugom produžetku nastavili sa boljom igrom i na dva minuta do kraja stigli do nedostižnih četiri gola prednosti.

Francusku je do pobede predvodio Ugo Deska sa osam golova, a pratili su ga Dika Mem sa šest i Nedim Remili sa pet golova.

Kod Švedske bolji od ostalih bio je Feliks Klar sa devet pogodaka.

Francuska će u finalu igrati sa boljim iz duela Nemačka - Danska koji je na programu večeras od 20.30.

Finale je na programu u nedelju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track