NESVAKIDAŠNJI PODUHVAT KRALJEVAČKOG ULTRAMARATONCA: Za 9 dana pretrčao 670 kilometara od rodnog grada do manastira Hilandar!
Foto: FOTO: Privatna arhiva

svaka čast

NESVAKIDAŠNJI PODUHVAT KRALJEVAČKOG ULTRAMARATONCA: Za 9 dana pretrčao 670 kilometara od rodnog grada do manastira Hilandar!

Ostali sportovi -

U okviru serijala „Putopisi”, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu, u sredu, 7. februara, sa početkom u 18 časova, biće predstavljeno neobično putovanje Kraljevčanina Aleksandra Đurovića, ultramaratonca i posvećenika ekstremnim sportskim disciplinama.

U programu naslovljenom „Put svetlosti”, Aleksandar Đurović preneće svoje putničko i sportsko iskustvo devetodnevnog trčanja do manastira Hilandara na Svetoj Gori.

Kraljevački ultramaratonci Aleksandar Đurović i Slobodan Zdravković otpočeli su 27. decembra prošle godine trku dugu 670 kilometara od Kraljeva do manastira Hilandar, kako bi pravoslavni Božić 7. januara 2024. godine dočekali upravo u tom manastiru.

Aleksandar Đurović
foto: FOTO: Privatna arhiva

U svojoj nameri uspeo je Aleksandar, dok se Slobodan povredio četvrtog dana trčanja, ali je nastavio da prati Aleksandra automobilom, zajedno sa prijateljem koji im je sve vreme bio logistička podrška.

Razgovor o ovom nesvakidašnjem sportskom i duhovnom podvigu biće potkrepljen fotografijama i video - zapisima sa ovog putovanja, a učestvovaće ultramaratonac Aleksandar Đurović i moderator Danka Spasojević.

Kurir sport / J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track