OSAM KANDIDATA ZA NASLEDNIKA LUISA HAMILTONA: Trese se Formula 1! Ko je favorit za mesto u Mercedesu?!
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

lutrija

OSAM KANDIDATA ZA NASLEDNIKA LUISA HAMILTONA: Trese se Formula 1! Ko je favorit za mesto u Mercedesu?!

Ostali sportovi -

osam

Luis Hamilton će od sezone 2025. voziti za Ferari. Sedmostruki šampion Formule 1 napušta ekipu Mercedesa posle 11 godina.

Luis Hamilton
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Šef ekipe Mercedes Toto Volf izjavio je da tim neće žuriti prilikom izbora timskog kolege Džordža Rasela. To svakako nije sprečilo medije, pre svega one iz Engleske, da krenu sa spekulacijama.

Izvesno je da u Mercedes neće Šarl Lekler koji je nedavno potpisao za Ferari i Lando Noris koji je isto učinio sa ekipom Meklaren. Britanski "Sky Sports" piše da je jedan od glavnih kandidata za mesto u Mercedesu Aleks Albon, talentovani Formula 1 vozač sa Tajlanda i član ekipe Vilijams, sa kojom ga ugovor veže do 2025. godine.

Drugi kandidat jeste Karlos Sains, kojeg će Luis Hamilton zameniti u Ferariju, piše isti portal. Španac je bio jedini vozač van Red bulovog tima koji je prošle godine pobedio na nekoj od trka Formule 1.

Toto Volf
foto: David Davies / PA Images / Profimedia

Tu je i iskusni Fernando Alonso iz Aston Martina, za koga Englezi kažu da je možda i najrealniji izbor. Iako su mu već 43 godine, on i dalje vozi na vrlo visokom nivou. Sa nekonkurentnim Aston Martinom je 2023. šest puta u prvih osam trka bio na pobedničkom postolju.

Preostali kandidati koje navodi "Sky Sports" su Francuz Esteban Okon iz ekipe Alpina, penzionisani šampion, Nemac Sebastijan Fetel, 17-godišnji Italijan Kimi Antoneli iz Formule 2. Oni kojima se daju najmanje šanse su Danijel Rikardo i Valteri Botas. Ne bi trebalo da iznenadi i da se pojavi neko novo ime i dobije mesto u Mercedesu. Tako se barem da zaključiti iz izjave Tota Volfa.

- Da ste mi pre dva dana rekli da će Luis otići u Ferari, mislio bih da je to nemoguće. Stvari se brzo menjaju. Ugovori su dobri onoliko, koliko vozač ili tim žele da se takmiče. Ko zna šta se događa na tržištu vozača, moglo bi biti neočekivanih prilika za nas – istakao je Volf.

Kurir sport/Sky sport

01:31

Sa našim najboljim sportsitima ne rade psiholozi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track