IZ ZRENJANINA ZA RUMUNIJU: Rvači Srbije se spremaju za Evropsko prvenstvo!
Foto: RSS

pripreme

IZ ZRENJANINA ZA RUMUNIJU: Rvači Srbije se spremaju za Evropsko prvenstvo!

Ostali sportovi -

Rvačka reprezentacija Srbije u Zrenjaninu sprovodi završnu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se od 12. do 18. februara održava u Bukureštu.

Srpski tim u glavnom gradu Rumunije na kontinentalnom šampionatu imaće ukupno 10 takmičara, a po rečima predsednika Rvačkog saveza Damira Šabića cilj će biti osvajanje barem jednog odličja čime bi se nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Naši rvači imali su izvanredne uslove za pripreme”, kaže Šabić i dodaje.

Tu pre svega mislim na rad koji je sporveden u Poreču. Tamo je bio prisutan veliki broj rvača iz cele Evrope i sveta, tako da su naši reprezentativci imali priliku za vrlo kvalitetan sparing. Svi naši rvači su zdravi i to je najvažnije. Prilično smo optimistični i verujem da ćemo doći do jedne medalje, a sve preko toga bio bi ogorman uspeh. Imamo vrlo iskusne borce, koji znaju kako se osvajaju odličja na velikim takmičenjima i na svemu tome baziramo naš optimizam”.

Prvi čovek srpskog rvanja naglašava da su jasno i precizno postavljeni prioriteti u ovoj takmičarskoj godini:

To su pre svega renking turniri i kvalifikacije za predsojeće Olimpijske igre u Parizu. Želja da sa što većim brojem takmičara se pojavimo na Igrama u Parizu, kako bismo tamo ostvarili zapažen rezultat. Upravo iz tog razloga jedan od naših glavnih aduta Viktor Nemeš preskače ovaj šampionat Evrope kako bi tempirao formu za kvalifikacije i učešće na najvećoj svetskoj smotri sporta”.

Šabić je predsedničku funkciju u Savezu preuzeo pre dva meseca, a strateški ciljevi koji su jasno postavljeni neće se menjati.

Značajnu finansijsku podršku u svemu tome imamo od strane države. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je prepoznao naš sport. Nemamo nikakvih prepreka u ostvarenju ciljeva, pomoć koju dobijamo omogućava nam vrhunske uslove za trening i uz vrlo stručan rad naših trenera uspevamo da se uspešno nosimo sa velikim svetskim rvačkim silama. To želimo da člinimo i budućnosti”, rekao je Šabić i potom posebno istakao:

Veliku pažnju posvećujemo u radu sa mlađim selekcijama. Mislim da imamo izuzetno darovitu generaciju mladih rvača, koje smo već priključili treninzima senior ai oni su naš zalog za budućnost. U tom zajedničkom radu oni su u prilicu da napreduju, skupljaju znanje i preko potrebno iskustvo i nadam se da će sve to pomoći da smena generacija protekne bez problema i da nastavimo sa osvajanjem medalja”, zaključio je Šabić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track