PODVIG NESTVARNOG SRBINA RASPAMETIO I ĐOKOVIĆA: Tamo gde Jovica trči temperatura ide i do -50! Momak iz Priboja ZADIVIO SVET!
Foto: Facebook/Jovica Spajić

SVAKA ČAST

PODVIG NESTVARNOG SRBINA RASPAMETIO I ĐOKOVIĆA: Tamo gde Jovica trči temperatura ide i do -50! Momak iz Priboja ZADIVIO SVET!

Ostali sportovi -

Neverovatni Srbin, Jovica Spajić, pobedio je na najtežoj ultramaratonskoj trci "Jukon Arktik ultra".

Zvuči neverovatno, ali ova trka je duga 483 kilometara i održava se u surovim oslovima. Temperature u Jukonu, najzapadnijem delu Kanade, dostižu i minus 50 stepeni Celzijusa tokom trajanja trke.

Spajić je rođen 1987. godine u Priboju, pripadnik je Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), vlasnik je crnog pojasa u džijudžicu i džudou, a ultramaratonsku karijeru je počeo 2012. godine.

Takođe, u Ginisovoj knjizi je rekorder sa 30.000 urađenih trbušnjaka za 24 sata. Ovo nije prvi put da učestvuje u trci na Jukonu, ili nekoj trci sa sličnim uslovima.

Tokom trke u Jukonu, organizatori su primili nekoliko hitnih poziva zbog problema koje su takmičari imali sa promrzlinama na telu, a jedan sportista je prebačen u bolnicu gde je operisan.

Poduhvat neverovatnog Spajića oduševio je i Novaka Đokovića koji mu je na pobedi čestitao putem društvene mreže Instagram.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

ZA NJEGA PREPREKE NE POSTOJE Lazar jedva hoda, a najbolji je u košarci: Studira i trči maraton OVO JE NJEGOVA FORMULA ZA USPEH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track