ČEKA NAS VATERPOLO KLASIK! Selektor Hrvatske: Srbija je SILA, gigant!
Foto: Fonet

spektakl

ČEKA NAS VATERPOLO KLASIK! Selektor Hrvatske: Srbija je SILA, gigant!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Hrvatske savladali su Kinu rezultatom 22:4 u osmini finala Svetskog prvenstva u Dohi i tako obezbedili plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatska će se u četvrtfinalu sastati sa Srbijom , a svoja očekivanja izneo je selektor Ivica Tucak.

"Biće to jedna teška utakmica protiv rivala koji ima sav moj respekt. Ja se svakoj utakmici sa Srbijom istinski radujem. Jedna vaterpolo sila, gigant. Imali smo mnogo mečeva u prošlosti, nekada pobede oni, nekada mi. U četvrtfinalu neka pobedi vaterpolo, neka dobije ko bude bolji“, rekao je Tucak za "Sportklub".

Tucak ne misli da je Hrvatska favorit u tom meču.

"Ne baš. Srbija je sa šestoricom igrača u timu koji su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imaju trojicu, četvoricu vrhunskih pojedinaca. Međutim, i mi imamo sigurno svoje šanse za pobedu. Igramo već dugo jedan vrhunski vaterpolo i to nam daje za pravo da se nadamo povoljnom ishodu", dodaje Tucak.

Nije želeo da komentariše bolje nastupe "delfina" u odnosu na nedavno Evropsko prvenstvo.

"Ne bavim se previše time, šta se promenilo kod njih, šta nije. Odigrali su jednu briljantnu utakmicu protiv Crne Gore, protiv Amerike je to bilo puno lošije. Kao i svaka reprezentacija ima uspone i padove, ali može da pobedi svakoga na svetu. Maksimalno ćemo da se spremimo i verujem da imamo snagu, kvalitet i motiv da odemo u polufinale. Ako se to ne desi čestitaćemo rivalu, mi smo pravi sportisti“, zaključio je Tucak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track