JEZIVA TRAGEDIJA POTRESLA SVET SPORTA: Svetski rekorder u maratonu POGINUO u stravičnoj nesreći! Imao je samo 24 godine!
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

užas

JEZIVA TRAGEDIJA POTRESLA SVET SPORTA: Svetski rekorder u maratonu POGINUO u stravičnoj nesreći! Imao je samo 24 godine!

Ostali sportovi -

Aktuelni svetski rekorder u maratonu, proslavljeni kenijski atletičar Kelvin Kiptum (24), poginuo je u nedelju u saobraćajnoj nesreći.

Kelvin je doživeo nesreću na putu Eldored - Kapsebet u rodnoj Keniji. Kiptum je bio za volanom Tojote Premio kada je izgubio kontrolu nad vozilom, posle čega sleteo s puta i udario u veliko drvo.

U stravičnom udesu stradao je i njegov trener Garvais Hakizimana. U vozilu se nalazila i žena po imenu Šeron Kosgej, koja je sa teškim povredama prevezena u najbližu bolnicu.

Kiptum je bio jedini čovek koji je uspeo da istrči maraton za manje od dva sata i jednog minuta, bio je svetski rekorder sa vremenom od dva sata i 35 sekundi. Spremao se za nastup u Roterdamu 14. aprila ove godine, gde je želeo da pokuša da istrči ovu distancu za manje od dva sata.

Sa reprezenacijom Kenije trebalo je da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kurir sport/J.M.

01:40

Beogradski maraton okupio više od 6.500 ljudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track