TURČIN UJEO SRPSKOG RVAČA! NIJE MU BILO DOSTA, HTEO JOŠ DA GRIZE: Neverovatne scene - svi u čudu šta se dešava?! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

ludnica

TURČIN UJEO SRPSKOG RVAČA! NIJE MU BILO DOSTA, HTEO JOŠ DA GRIZE: Neverovatne scene - svi u čudu šta se dešava?! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Neverovatne scene viđene su na Evropskom prvenstvu u rvanju koje se održava u glavnom gradu Rumunije Bukureštu.

Georgij Tibilov
foto: Printskrin/Instagram

Srpski rvač Georgij Tibilov u kategoriji do 60 kilograma jedva je izvukao živu glavu posle pobede nad Turčinom Keremom Kamalom. Njih dvojica se odlično poznaju sa tatamija, a turski rvač je od starta želeo da isprovocira Tibilova. Prošle godine na EP u Zagrebu srpski rvač je slavio u borbi za bronzanu medalju rezultatom 7:3.

Kerem Kamal od starta je nasrtao i protestovao. Kada je poveo iz partera, pa došao do 2:0 izguravanjem Tibilova sa borilišta, stalno je tražio predah, simulirao povredu, od trenera zahtevao čelendž, pa odustajao, ali nije došao do cilja i pobede, piše Sportski žurnal.

Kad je treći čelendž „prošao” i Tibilov zasluženo došao do tri boda i vođstva od 6:3 na 39 sekundi do kraja, mladi Rus pod našom zastavom, tuširao je Kamala na 30 sekundi pre kraja, što se može videti u priloženom videu. Nije Turčinu pomoglo ni što je grizao tokom cele borbe srpskog rvača.

Nasrtao je Turčin na Tibilova pre i posle toga. Pokušao je da ga napadne na putu ka svlačionici, ali su ga sprečili redari. Pokušao da ga udari i u hodniku, ali se isprečio trener Vojislav Trajković. Kad je meč završen, Tibilov je pokazivao turskom treneru mesto oko ramena gde ga je Kamal ugrizao.

- Uložili smo prigovor delegatu takmičenja Teodorosu Tomakosu iz Grčke i navode potvrdili slikama i video snimkom. Tomakos je doneo odluku da se turski rvač diskavilifikuje sa prvenstva i pokrenut je postupak pred disciplinskom komisijom Svetske rvačke federacije. Ceo život sam u rvanju, a ovakvo ponašanje nisam video. Meč je trajao 18 i po minuta, kao tri „normalna”, sve zbog ponašanja turskog rvača. Svaka čast Tibilovu šta je sve izdržao i na strunjači i posle meča - objasnio je selektor Milorad Dokmanac.

Georgij Tibilov danas izlazi na borilište u borbi za bronzanu medalju, kao i Sebastijan Nađ u kategoriji do 67 kilograma.

Kurir sport/Sportski žurnal

01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track