HAOS! SPREMAJU SE TEKTONSKE PROMENE U ATLETICI - OGLASILA SE IVANA ŠPANOVIĆ I ŽESTOKO SE USPROTIVILA: Od njenih reči sve ODZVANJA!
Foto: @starsport

ATLETIKA

HAOS! SPREMAJU SE TEKTONSKE PROMENE U ATLETICI - OGLASILA SE IVANA ŠPANOVIĆ I ŽESTOKO SE USPROTIVILA: Od njenih reči sve ODZVANJA!

Ostali sportovi -

Izvršni direktor Svetske atletske federacije Džon Ridžon najavio je velike promene u svetskoj atletici i to u disciplini u kojoj se takmiči Ivana Španović - skoku udalj.

Ideja se zasniva na tome da se ukine prestup i da se uvede nešto što se može nazvati "zona poletanja". U tom slučaju više se ne bi merili prestupi niti bi milimetri odlučivali o tome da li je skok pravilan ili ne, već bi jednostavno svaki skok bio pravilan. Ništa od toga neće biti uvedeno odmah, ideja je da se na tome radi u naredne dve godine i da ako testiranja prođu dobro, onda bi to moglo da se uvede za Olimpijske igre 2028. godine u Los Anđelesu.

Ovim povodom oglasila se i najbolja srpska atletičarka koja se takmiči u disciplini skok udalj i uputila oštar protest posle ovih informacija.

"Najveći problem je što su ljudi koji menjaju pravila ovog sporta upravo oni koji nikada nisu imali kontakt sa ovim sportom", ošto je krenula Ivana Španović i nastavila u istom tonu - pročitajte šta je još napsala u nastavku:

Ivana Španović
foto: Pritnscreen/Instagram

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track