ISTORIJSKA POBEDA CRVENE ZVEZDE: Rukometašice donele prvi trofej u vitrine kluba!
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

veliki uspeh

ISTORIJSKA POBEDA CRVENE ZVEZDE: Rukometašice donele prvi trofej u vitrine kluba!

Ostali sportovi -

Rukometašice Crvene zvezde ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba! Osvojile su pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije i tako se zlatnim slovima upisale u istoriju Crvene zvezde!

Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije savladala Železničar na njihovom terenu u Inđiji posle boljeg izvođenja sedmeraca. Rezultat u regularnom delu utakmice je bio 26:26 (12:12), a nakon dva produžetka 28:28, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Crveno-bele su bile bolje 32:30 i zasluženo osvojile prvi trofej Kupa Srbije.

Crveno-bele su odigrale utakmicu za istoriju i nezaborav i podarile još jednu večnu uspomenu za 841. trofej u istoriji Sportskog društva Crvena zvezda.

Pre nešto manje od mesec dana isti protivnici, na istom mestu su odigrali meč Superlige koji se završio rezultatom 18:18 i nagovestili šta može da se očekuje u finalu Kupa Srbije. Bespoštednu borbu za pehar i nezaboravnu utakmicu.

I prvo poluvreme finala je pokazalo da će utakmica biti fantastična, puna borbenog duha, emotivnog naboja i sjajnih poteza na obe strane. Krenulo je žustro, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na kraju prvih 30 minuta bilo je nerešeno – 12:12. Viđen je veliki broj sedmeraca, 11 od 20 kaznenih udaraca na obe strane, dosuđeno je u prvom periodu igre.

Početak drugog poluvremena pripao je domaćim rukometašicama. Železničar je iskoristio nešto slabiji nastavak utakmice crveno-belih i poveo sa 15:12. Pokušavale su Beograđanke da stignu rivala, ali nisu uspevale sve do 50. minuta kada je bilo 22:18 za domaćina.

Za samo četiri minuta Crvena zvezda je istopila vođstvo domaćih i izjednačila rezultat. Tri pogotka Aleksandre Stamenić, koja je ponela kapitensku traku, a zatim i Sare Garović sa krila za 22:22. Gol za gol, Železničar je poveo preko Une Obrenović, Crvena zvezda uspela da stigne do produžetaka golom Aleksandre Stamenić sa sedam metara – 26:26.

U produžecima, Zvezda je vodila dugo, imala rezultat, ali kao ni Železničar u regularnom delu meča, nije iskoristila momentum. Uzbuđenje je dostiglo svoj vrhunac na samom kraju drugog produžetka i učinilo utakmicu za nezaborav. Prethodno je sa krila bila nepogrešiva Tamara Kocić za ispostaviće se konačnih 28:28, ekipe su u egalu ušle u poslednji minut. Zvezda je imala priliku da reši utakmicu ali je pogrešila u dodavanju Sara Garović na deset sekundi pre kraja, Kocićeva je uhvatila loptu i krenula u kontru, dodala je Zorani Čavrić, ali je i Teodora Veličković odlično i smireno reagovala. Ostale su tri sekunde do kraja a Zvezda je čak imala šansu da trijumfuje i u poslednjoj sekundi. Milica Rančić postigla je prelep pogodak sa velike udaljenosti, koji bi definitivno ušao u istoriju i Crvene zvezde i srpskog rukometa i sporta po više segmenata, ali su ga sudije poništile jer je vreme isteklo, pa je pobednik morao da se odluči posle penal serije – 28:28.

U prvoj seriji nije bilo pogodaka, nisu bile uspešne Aleksandra Stamenić i Jovana Jovanović, a potom su sve rukometašice pogađale do četvrte serije kada Aleksandra Bakša nije uspela da savlada Anu Kačarević, pogodila je prečku. U petoj seriji Teodora Veličković je bila sigurna i precizna, a sve ostalo je istorija.

MVP finalnog meča je Aleksandra Stamenić, kapitenka Crvene zvezde i najbolja rukometašica Srbije za 2023. godinu, koja je potom i podigla pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije, istorijski za klub.

Kurir sport/SD Crvena zvezda

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track