"NIKAD VEĆE JEDINSTVO!" Doneta odluka: Direktor šampiona Formule 1 nije uznemiravao koleginicu
Foto: EPA/ALI HAIDER

ZAVRŠEN PROCES

"NIKAD VEĆE JEDINSTVO!" Doneta odluka: Direktor šampiona Formule 1 nije uznemiravao koleginicu

Ostali sportovi -

Direktor aktuelnog šampiona Formule 1 Red Bula Kristijan Horner rekao je da jedinstvo u ekipi nikada nije bilo veće, dan nakon što su protiv njega odbačene optužbe za navodno neprikladno ponašanje prema koleginici.

Horner je bio sa ekipom na današnjem prvom treningu u Bahreinu, kojim je počela nova sezona Formule 1 u kojoj Red Bul brani titulu u konkurenciji konstriktora, a vozač te ekipe Maks Verstapen u konkurenciji vozača.

"Drago mi je što je proces završen. Ne mogu da ga komentarišem, ali sada ćemo se koncentrisati na trku i sezonu koja je pred nama, u pokušajima da odbranimo obe titule", rekao je Horner za Skaj.

Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom meseca istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija u sredu uveče odbacila te optužbe.

Na pitanje da li je ekipa ujedinjena, Horner je odgovorio: "U ekipi nikada nije bilo veće jednistvo".

On je danas bio na sastanku sa najvažnijim čelnicima ekipe, uključujući i dizajnera bolida Adrijana Njuija i vodio je ekipu pored staze.

Verstapen, koji je trostruki uzastopni šampion, na prvom treningu je zauzeo šesto mesto, a njegov timski kolega Serhio Peres 12. Holanđanin nije bio zadovoljan bolidom na treningu na stazi Sakir.

Drugi trening na programu je od 16 časova.

Bonus video:

00:29

Andrija Kostić testira bolid italijanske Formule 4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track