AKTUELNI SVETSKI PRVAK OSTAO VERAN TIMU: Banjaja produžio ugovor sa Dukatijem do 2026. godine
Foto: EPA

Moto GP

AKTUELNI SVETSKI PRVAK OSTAO VERAN TIMU: Banjaja produžio ugovor sa Dukatijem do 2026. godine

Ostali sportovi -

Aktuelni svetski prvak u Moto GP šampionatu vozač Dukatija Frančesko Banjaja produžio je danas ugovor sa italijanskom ekipom do 2026. godine.

Nekoliko dana pred početak sezone Dukati je produžio saradnju sa dvostrukim uzastopnim svetskim šampionom.

"Srećan sam što mogu da nastavim da se takmičim za tim iz mojih snova. Nositi boje ovog tima za mene je fantastično i predstavlja veliku čast. Momci iz tima i ja smo postigli neke neverovatne stvari. U naredne tri godine nastavićemo da dajemo sve od sebe i pokušaćemo da postignemo što više uspeha. Spreman sam za Katar i početak sezone", rekao je Banjaja, navodi se na sajtu takmičenja.

Potpisivanjem ovog ugovora Banjaja će postati drugi vozač u istoriji tima koji je vozio osam godina za Dukati. Debitovao je za italijansku ekipu 2019. godine, a u fabričkoj ekipi Dukatija je od 2021. godine. U sezonama 2022 i 2023 je osvojio naslov prvaka Moto GP.

"Peko je savršen vozač za Dukati. Predstavlja sve naše vrednosti u najboljem izdanju: stil, eleganciju i performanse. Ne samo da je odlučan, brz i uporan, već i veoma obrazovan van staze. Srećan sam zbog obnove ugovora, a verujem da su i navijači Dukatija", izjavio je izvršni direktor Dukatija Klaudijo Domenikali.

Banjaja je 2019. ušao u Moto GP kada je vozio za Pramak Dukati, a istakao se 2020. kada se prvi put popeo na pobendičko postolje, na trci u Misanu. On je prvi italijanski vozač koji je osvojio svetsku titulu na italijanskom motociklu.

"Srećni smo što će Banjaja voziti za nas i 2025. i 2026. godine. Zajedno smo ušlu u istorjiju, on je prvi italijanski vozač koji je osvojio titulu na italijanskom motociklu, našem Dukatiju. Vratili smo svetsku titulu nakon 15 godina. On je dvostruki svetski šampion i zaslužuje broj 1 koji se nalazi na njegovom motociklu. Radujemo se novom poglavlju, i nadamo se da ćemo ostavriti uspehe", rekao je generalni direktor Dukatija Luiđi Daljinja.

Australijanac Kejsi Stoner je 2007. bio poslednji šampion na Dukatiju pre Banjaje.

Nova sezona počinje u petak u Kataru prvim treninzima pred nedeljnju trku.

Beta

Bonus video:

07:31

Moto Deda Mraz 2023

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track