SRBI NE OSTAVLJAJU SRBE! Humanitarna organitacija nastavlja da POMAŽE svoj narod u najtežim trenucima!
Foto: Srbi za Srbe

za svako pohvalu

SRBI NE OSTAVLJAJU SRBE! Humanitarna organitacija nastavlja da POMAŽE svoj narod u najtežim trenucima!

Ostali sportovi -

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je šesto donatorsko veče u Beogradu. Opet su uspeli sve goste da oduševe humanitarnom aukcijom na kojoj su licitirani dres FK Crvena Zvezda i FK Partizan sa potpisima svih igrača, potpisan dres Kristijana Ronalda, raritetno vino iz manastira Tvrdoš, sabrana dela akademika Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom i prepis prve stranice Dušanovog zakonika ispisan rukom mladog kaligrafa Dušana Mišića.

Cilj večeri bio je prikupljanje donacija za pomoć sedmočlanoj porodici Obradović iz sela Gradac kod Sjenice.

Printskrin
foto: FOTO: Srbi za Srbe

Zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je više od 60.000 evra. Očekuje se određeni broj uplata i nakon donatorske večeri pa će konačan iznos biti objavljen na sajtu organizacije u narednim danima.

Veče je otvorila naša glumica Mirka Vasiljević zajedno sa kolegom Milanom Popovićem, dok je blagoslov na početku večeri dao Njegovo Preosveštenstvo episkop toplički Petar Bogdanović.

Premijerno je pušten emotivan film u kojem su se smenjivala dečica čije izjave su rasplakale sve goste. Nakon filma se gostima obratio predstavnik organizacije Igor Rašula a odmah zatim i pesnik, književnik i akademik Matija Bećković.

Printskrin
foto: FOTO: Srbi za Srbe

Muzički deo programa otvorio je gudački kvartet Aurora, talentovane devojke koje su atmosferu upotpunile narodnim i tradicionalnim melosom, zatim muzički ansambl „Fenečki biseri“, dok je za kraj programa šesto po redu donatorsko veče zatvorila pevačica Ana Kokić sa svojim bendom, Ana je odlučila da i ovo donatorsko veče učini nezaboravnim i pretvori kraj večeri u sjajan koncert. Ispred bine su zajedno sa ostalim gostima igrali i voditelji Stefan Popović, Miloš Anđelković i Milica Marković.

Muzički ansambl „Fenečki biseri“ su nakon tridesetodnevne humanitarne turneje po SAD-u direktno sa puta stigli na donatorsko veče i to sa donacijom u iznosu od 30.000 dolara koje su prikupili na turneji obilazeći sledeće gradove: Orlando, Nort Port, Atlantu, Pitsburg, Klivlend, Čikago, Milvoki, Linkoln Nebraska, Denver, San Dijego, San Markos, Finiks, Dalas i Galveston.

Printskrin
foto: FOTO: Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija najavila je da će donatorske večeri tokom 2024. godine održati i u Čačku, Novom Sadu, Trebinju, Bijeljini i po prvi put u dijaspori i to u Berlinu i Čikagu. U Berlinu će donatorsko veče biti održano 18. maja dok će u Čačku biti održano 25. juna.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe punih 19 godina pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više dece širom Balkana. Organizacija je nastala kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko borbe protiv bele kuge i siromaštva sa ciljem da neprekidno pruža pomoć ugroženim porodicama, svesni da svakom ko ne živi u materijalnom bogatstvu i mala pomoć znači puno.

Danas, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okuplja više od 150.000 donatora širom sveta. Organizacija je do sada osnovala 11 zvaničnih ogranaka u svetu i prikupila blizu 15 miliona evra donacija.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track