BALKANSKI DERBI U LIGI ŠAMPIONA: Novi Beograd dočekuje Jadran iz Splita
Foto: VK Novi Beograd/Miodrag Todorović

1. kolo druge faze

BALKANSKI DERBI U LIGI ŠAMPIONA: Novi Beograd dočekuje Jadran iz Splita

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda u petak nastavljaju učešće u Ligi šampiona.

U prvom meču druge faze elitnog takmičenja Novobeorađani na bazenu Sportskog centra “11. april” od 19 časova i 45 minuta dočekuju Jadran iz Splita.

“Nije laka situacija, okolnosti su takve da je većina naših igrača učestvovala u reprezentativnim akcijama na evropskom i svetskom prvenstvu. Pre samo desetak dana su se vratili u klub, u tom periodu imali smo kratke pripreme u Berlinu sa ekipom Špandaua, a onda smo odigrali dve utakmice u domaćem šampionatu. Pokušali smo da osvežimo i malo odmorimo ekipu, ali i pripremimo se za izazove koji nam predstoje”, rekao je u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije pred meč sa Splićanima trener Živko Gocić i potom dodao:

“Jadran je i u dosadašnjem delu Lige šampiona pokazao zavidan kvalitet. Zanimljivo je da smo sa njima takođe zajednički trenirali na početku sezone, tako da znamo njihovu snagu, ali i njihove slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ipak, treba reći da oni možda ovaj meč dočekuju u malo boljem raspoloženju, jer je veliki deo njihove ekipe učestvovao u osvajanju evropskog srebra i svetskog zlata sa reprezentacijom Hrvatske, pa će sigurno biti motivisani da nastave u tom pobedničkom ritmu”.

Gocić je posebno naglasio da je zadovoljan odnosom igrača prema obavezama:

“Ukoliko mi budemo dali svoj maksimu, imamo velike šanse za pobedu. Respektujemo ekipu Jadrana i veoma cenimo njihove rezultate, ali uz podršku naše publike i uz naš ozbiljan pristup mislim da s pravom možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Biće sigurno teška utakmica, ali u datim okolnostima mislim da smo maksimalno spremni”.

U drugom meču A grupe koji je takođe na programu u petak sastaju se Pro reko i Marsej. Prema sistemu takmičenja, dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće učešće na Fajnal-foru.

“Svaka utakmica u ovoj drugoj fazi Lige šampiona nam je jako bitna, jer igramo protiv tri vrhunske ekipe. Svaki bod nam je bitan za ono što želimo i za šta se spremamo, a toi je Fajnal-for Lige šampiona”, rekao je prvotimac Novobeograđana i dugogodišnji srpski reprezentativac Nikola Jakšić i potom istakao:

“Smatram da ishod ove utakmice zavisi od nas, bez obzira na umor. Verujem da ako u meč budemo ušči kao što smo to činili u prethodne dva duela protiv Vukova i Radničkog iz Kragujevca, da ćemo na kraju mi slaviti pobedu”.

Jakšić ne krije da su napori u nacionalnom timu bili veliki, da su dva velika takmičenja dovela do emotivnog i fizičkig praženjenja, ali da je fokus sada na što boljim rezultatima Novog Beograda:

“Okupili smo se tek nedavno, nije to još na nekom zavidnom nivou, ali kako meni tako i ostalima. Iskoristićemo ovaj period da dižemo formu iz utakmice u utakmicu pa ćemo da vidimo”, zaključio je Jakšić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track