GLAVA MU JE IZOBLIČENA OD SILNIH TUČA, VIŠE LIČI NA BOKSERA, NEGO NA HOKEJAŠA: Redovno dobija batine, ali stalno provocira (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

khl liga

GLAVA MU JE IZOBLIČENA OD SILNIH TUČA, VIŠE LIČI NA BOKSERA, NEGO NA HOKEJAŠA: Redovno dobija batine, ali stalno provocira (VIDEO)

Ostali sportovi -

Kontinentalna hokejaška liga (KHL) došla je do plej-ofa, a utakmice su postale sve uzbudljivije, s tim da neki dueli podsećaju i na prave boks mečeve.

Grigorij Panjin
foto: Printskrin/Instagram

Duel Salavat Julajeva iz Ufe i Traktora iz Čeljabinska privukao je ogromnu pažnju medija, ne samo u Rusiji, već i čitavog sveta. Dve ekipe dosad su odigrale četiri utakmice, a rezultat je 2:2 i tek predstoje uzbuđenja.

Ovaj duel ostaće upamćen po nenormalnom broju tuča između igrača, počev od drugog susreta u Ufi. Hokejaši ne štede ni sebe, ni svoje protivnike, nastoje da jače gurnu rivala na ogradu ili da sve završe šakama.

Glavni lik u skoro svakoj tuči je Grigorij Panjin, kapiten tima Ufe. On se obično ponaša kao provokator, pokušavajući da razbesni protivnika, uvredi ga i tako dobije prednost. U plej-ofu su sva sredstva dozvoljena.

U drugoj utakmici kod rezultata 3:1 za Salavat, došlo je prvo do tuče između Jaruljina i Alalikina, a potom i između Kotljarevskog i Baškirova. Ali, pravi fajt imali su Čarls Robinson i Grigorij Panjin. Napadač Traktora prihvatio je obračun šakama, nakon što je Panjin prvi nasrnuo na njega. Amerikanac je ostao sa rukavicama, što je bilo kobno za prgavog Rusa, koji je završio u trenutnom nokdaunu.

U trećem meču bilo je tuče, ali bez Panjina. Umesto njega, Jevgenij Timkin je rešavao stvari na ledu pesnicama. Panjinova supruga Aleksandra teško preživljava svaku tuču svog dragog. Kamere je stalno prate, a ona skoro svaki meč završi sa suzama u očima zbog ludog karaktera svog muža.

U četvrtoj utakmici Grigorij Panjin ponovo je bio u glavnoj ulozi, pošto se sukobio sa Sergejem Teljeginom, bivšim reprezentativcem Rusije. Ali hokejaši Traktora nisu bili zadovoljni jednom tučom, pa je posle devet minuta Džek Rodvald izazvao Panjina na još jedan fajt, ali kapiten tima Ufe nije prihvatio izazov, predloživši zamenu u liku Timkina.

Novinari su razumeli da Panjin nije želeo da prihvati novu borbu, jer je bio vidno iscrpljen, a imao je i nekoliko ožiljaka od ranijih tuča. To su jedva dočekali navijači kluba iz Čeljabinska, koji su raznim uvredama, prozivkama i psovkama obasipali Panjina na društvenim mrežama.

Ovaj sukob Grigorija Panjina i hokejaša Traktora ima uvertiru, tačnije netrpeljivost je počela pre dve godine. U martu 2022, četvrtom meču druge runde plej-ofa KHL lige, Salavat Julajev gubio je kod kuće od Traktora 1:3, a Grigorij Panjin je u srednjoj zoni izuzetno prljavim potezom sačekao Lukasa Sedlaka. Posle toga Nik Bejlen odmah je ušao u tuču sa Panjinom, obario ga na led, a zatim pljunuo i psovao kapitena tima iz Ufe. Potom je Grigorij diskvalifikovan na tri meča, a Traktor je prošao u narednu rundu.

Kurir sport

03:35

RAME UZ RAME SA MUŠKARCIMA! Devojčice iz Subotice se izborile za ŽENSKI hokejaški tim! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track