OSNOVAN SRPSKI RUKOMETNI SAVET: Najbolji rukometaši i rukometašice shvatili da je nekada trofejni sport pred umiranjem!
Foto: www.balkan-handball.com

alternativa

OSNOVAN SRPSKI RUKOMETNI SAVET: Najbolji rukometaši i rukometašice shvatili da je nekada trofejni sport pred umiranjem!

Ostali sportovi -

Velika imena srpskog rukometa u muškoj i ženskoj konkurenciji formirali su u Novom Sadu Srpski rukometni savet.

Nikola Manojlović, Rastko Stojković
foto: Printskrin/Jutjub

Za sada ovaj Savet broji 45 članova, a biće proširen u budućnosti. Za predsednika Srpskog rukometnog saveta izabran je Nikola Manojlović. Upravni odbor činiće Andrea Lekić, Momir Ilić, Nenad Vučković, Rastko Stojković, Jelena Erić i Dragana Cvijić. Vidljivo je da su u prvom planu članovi srpskih rukometnih selekcija u obe konkurencije koje su 2012. i 2013. osvojile poslednja odličja za ovaj nekada trofejni sport.

Na brifingu sa predstavnicima medija govorili su Jelena Erić, Nenad Vučković i Rastko Stojković.

Kako kažu, nisu "Vlada u senci" Rukometnom savezu Srbije, niti alternativa, već ljudi sa iskrenim namerama da pomognu u razvoju srpskog rukometa.

- Srpski rukometni savet je prvo udruženje koje okuplja mušku i žensku reprezentaciju unutar jedne organizacije. Registrovali smo se u APR, da možemo da organizujemo predavanja, utakmice, kampove, neke aktivnosti koje ćemo da organizujemo da bismo pokušali da unapredimo rukomet koji je svina nama u srcu i duši. Nismo politička organizacija, ne bavimo se političkim aktivnostima, udružili smo se da bismo podigli kvalitet rukometa kao sporta u Srbiji - rekao je Nikola Manojlović i nastavio:

- Cilj nam je da organizujemo veliki događaj na lepo, organizovanje oproštajne utakmicu muške i ženske selekcije, svih igrača koji su ranije igrali za reprezentaciju, a koji se nikad nisu oprostili od reprezentacije. I tu bismo svim osvajačim medalje podelili nagrade i uvažili sve rukometne radnike koji su ostavili neizbrisiv trag u srpskom rukometu. To je početak. Da pokušamo svoje znanje da besplatno ponudimo srpskom rukometu na korišćenje, da sve ono što smo mi naučili i postigli prenesemo na ljude koji su to spremni da čuju.

Kurir sport

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track