IZA NJEGA SU ČETIRI OPERACIJE I ŠEST GODINA PAUZE: Najveći biser srpskog rukometa opet u reprezentaciji! Perun mu poželeo sreću!
Foto: Ana Paunković, Printscreen

idemo, sine

IZA NJEGA SU ČETIRI OPERACIJE I ŠEST GODINA PAUZE: Najveći biser srpskog rukometa opet u reprezentaciji! Perun mu poželeo sreću!

Ostali sportovi -

Boris Rojević, novi selektor rukometne reprezentacije Srbije, rešio je da okrene novi list. Na njegovom spisku za dvomeč protiv Poljske našlo se i jedno poznato ime.

Milan Jovanović
foto: Starsport

Milan Jovanović bio je pre jedne decenije najveći talenat i biser srpskog rukometa. Momak kojem su predviđali karijeru sličnu onoj koju je ostvario legendarni Nenad Peruničić. Nažalost, usledile su povrede...

Poslednji put za srpsku rukometnu reprezentaciju Milan Jovanović (26) igrao je na Evropskom prvenstvu 2018. godine. Meč protiv Islanda bio je poslednji u redovima Orlova, sada se vraća u nacionalni tim protiv Poljske.

Pre toga, Milan Jovanović je kao rukometaš Vojvodine potpisao četvorogodišnji ugovor sa francuskim Tuluzom. Na poslednjoj utakmici u dresu Voše protiv Partizana Milan Jovanović je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata.

Usledile su četiri teške operacije i četiri godine pauze. Nizale su se povrede za povredom, jer mu je posle ligamenata stradala čašica kolena, potom mu je jedan od šrafova probio tetivu kvadricepsa... Kad je počeo da igra i ponovo osetio čari rukometa dobio je mononukleozu.

Posle četiri godine i devet meseci Milan Jovanović ponovo je počeo sa treninzima. Dobio je poziv Crvene zvezde i Nenada Peruničića, ali je ipak odlučio da ode u Metaloplastiku, gde se vratio u život, eto sada i zaslužio povratak u nacionalni tim Srbije.

Nenad Peruničić nije zamerio na odluci Milanu Jovanoviću što je odbio Crvenu zvezdu i dalje veruje u tog momka.

- Drago mi je da je Boris pozvao malog Jovanovića u reprezentaciju. I da je Milan dobro, da se oporavio - rekao je za Kurir Nenad Peruničić.

Nenad Peruničić
foto: Ana Paunković

Na spisku selektora Borisa Rojevića za dve utakmice protiv Poljske 15. i 17. marta su:

Golmani: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac.

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić i Aleksa Tufegdžić.

Pivoti: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić.

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Predrag Vejin.

Kurir sport/A. R.

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track