IVANA ŠPANOVIĆ SANJA OLIMPIJSKO ZLATO! Objavila snimke sa treninga i oduševila fanove! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠAMPIONKA

IVANA ŠPANOVIĆ SANJA OLIMPIJSKO ZLATO! Objavila snimke sa treninga i oduševila fanove! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odlučila je da zbog lakše povrede iz finiša prethodne sezone propusti Svetsko prvenstvo na otvorenom koje je nedavno održano u Glazgovu.

Sada deluje da će biti spremna za najbitniji događaj godine. Španović je na svom zvaničnom Instagram nalogu podelila snimak sa treninga na kojem se vidi da radi punom snagom, što veoma raduje pred Olimpijske igre u Parizu.

Na tom takmičenju Ivana će biti jedan od najjačih aduta Srbije za osvajanje medalje, a i njoj je cilj da se u Parizu domogne zlata. Kako je ranije najavljivala, to bi moglo da bude i poslednje veliko takmičenje u njenoj karijeri, pa bi zlatna medalja sa Olimpijskih igara bila idealan oproštaj od izuzetno bogate karijere

Ivana Španović za sada ima jednu medalju sa Olimpijskih igara, pošto je u Rio de Žaneiru bila trećeplasirana. Na takmičenju u tokiju 2021. godine završila je na četvrtoj poziciji, 2012. godine u Londonu bila je deseta, a davne 2008. godine u Pekingu 30. Tada nije uspelada prođe kvalifikacije.

Španović ima jednu zlatnu i dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima na otvorenom, kao i dva zlata, srebro i bronzu u dvorani.

Na Evropskim prvenstvima na otvorenom ima dva zlata i srebro, a u dvoranskim uslovima tri zlata i bronzu. Pet puta je osvajala prestižnu Dijamantsku ligu, a zlatne medalje ima još i sa Mediteranskih igara, Univerzijade i Svetskog juniorskog prvenstva.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:06

Ivana Španović u teretani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track