DA VIDIMO KO JE KRALJ EVROPE U MMA: Aleksandar Rakić zagrmeo i uputio jasnu poruku nadmenom Čehu!
Foto: Instagram

ozbiljna borba

DA VIDIMO KO JE KRALJ EVROPE U MMA: Aleksandar Rakić zagrmeo i uputio jasnu poruku nadmenom Čehu!

Ostali sportovi -

Aleksandar Rakić, najuspešniji srpski MMA borac, u subotu radi meč sa Jiržijem Prohaskom, u najcenjenijoj UFC federaciji, u poluteškoj kategoriji.

Aleksandar Rakić
foto: Printskrin/Instagram

Duel Srbina iz Beča i Čeha biće održan u Las Vegasu u Nevadi, na eventu pod nazivom UFC 300, a srpski borac je na obaveznom predstavljanju istakao da jedva čeka meč.

- On je iz Evrope, ja sam iz Evrope. On živi nedaleko od mene, pa hajde da saznamo ko je kralj Evope, a kasnije i sveta - dao je zanimljivu izjavu Aleksandar Rakić i nastavio:

- Očekujem agresivnog Jiržija, neortodoksnog kao što je nekada bio. Biće ovo teška borba za mene, a takođe i za njega. On se odlično snalazi u haosu, a ja sam lik koji može da reši taj haos. Biće ovo neverovatan meč. Videćemo koliko je spreman za ovu borbu, jer je ja jedva čekam!

Pre nekih mesec dana Jirži Prohaska prozivao je Aleksandra Rakića, tvrdeći da je Srbin rekao da je zastava češke ružna, te da mu nije jasno zašto mu smeta bušido samurajski kodeks koji baštini Čeh.

Jirži Prohaska
foto: Printskrin/Instagram

Čeh je poseldnju borbu imao na UFC 295 krajem prošle godine, kada ga je Brazilac Aleks Pereira nokautirao početkom druge runde.

Aleksandar Rakić se nije obazirao na ove Prohaskine provokacije. Objasnio je da su njih dvojica imali prepisku preko društvenih mreža, ali da veoma ceni sve ono što je Prohaska uradio u UFC, njegov rad, posebno titule.

Biće ovo prvi meč za Srbina posle teške povrede kolena, koju je zaradio u duelu protiv Poljaka Jana Blahoviča u maju 2022. godine. Tada je Rakić morao da preda meč, jer su mu popucali prednji ukršteni ligamenti. Posle toga usledili su višemesečna pauza, operacije, terapije i naporni treninzi.

Kurir sport

00:41

PA GDE ĆEŠ NA MMA BORCA! NI PIŠTOLJ MU NIJE POMOGAO: Gost noćnog kluba završio na patosu posle ŽESTOKIH batina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track