TRAGEDIJA! PREMINULA MLADA SPORTISTKINJA (17): Bolest je uzela za samo 24 sata, grad proglasio dvodnevnu žalost
Foto: Printscreen

UŽAS!

TRAGEDIJA! PREMINULA MLADA SPORTISTKINJA (17): Bolest je uzela za samo 24 sata, grad proglasio dvodnevnu žalost

Ostali sportovi -

Mlada gimnastičarka, Marija Heranz Gomez (17), preminula je u četvrtak u Univerzitetskoj bolnici u mestu Kabaniljas del Kampo, u Gvadalahari (Španija).

Devojka koja je predstavljala reprezentaciju Španije u gimnastici, preminula je od posledica meningitisa, saopštilo je Gradsko veće u Gvadalahari.

"Marija nas je iznenada napustila zbog strašnog meningitisa koji ju je uzeo za samo 24 sata, ostavljajući grad u neutešnoj tuzi. Gradsko veće želi da izrazi svoju najdublju tugu i bol zbog tako tragične okolnosti i upućuje svoje najdublje saučešće svoj Marijinoj porodici i prijateljima, posebno njenim roditeljima, Rakel i Alfonsu, njenom mlađem bratu bakama i dekama, ujacima i rođacima, od kojih su mnogi stanovnici opštine, takođe izražavamo saučešće njenim kolegama iz Gvadalahare i prethodnim, iz škole San Blas de Kabaniljas, kao i celoj porodici "Ruditramp Club"", navedeno je u saopštenju Gradskog veća.

Marija je bila specijalizovana za trampolinu, učestvovala je sa Španijom na Svetskom prvenstvu koje je u novembru 2023. godine održano u Birmingemu i takmičila se u uzrastu od 17 do 21 godine.

Prošle godine je bila četvrta u Španiji u kategoriji timova.

U gradu je proglašena dvodnevna žalost.

Kurir sport / Marka

Bonus video:

00:44

Danica Crnogorčević, Crvena zvezda, Zenit, Delije, Oj Kosovo, Kosovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track